ÜÇ AYLARIN ÖNEMİ ANLATILDI

GAZİPAŞA Müftülüğü tarafından Koru Mahallesi Fatih Camii’nde “Üç aylar ve Regaib Kandili” konulu vaaz idrak edilerek, sabah namazı buluşması gerçekleştirildi.

GÜNDEM 13.01.2024 13:05:00 0
ÜÇ AYLARIN ÖNEMİ ANLATILDI

Koru Mahallesi Fatih Camii’ndeki sabah namazı buluşması Gazipaşa Müftüsü Fahri Başar, Alanya Müftüsü Dr. İhsan İlhan, din görevlileri ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleşti. Sabah ezanını müteakiben din görevlileri tarafından Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, sabah namazının kılınıp akabinde yapılan salavat ve tesbihat ile devam etti. Tesbihatların ardından ise Alanya Müftüsü Dr. İhsan İlhan tarafından “Üç aylar ve Regaib Kandili” konulu vaaz irad edildi.


FİLİSTİN İÇİN DUALAR EDİLDİ
Ardından Müftü İlhan’ın, Filistin halkı ile birlik ve beraberlik için yapmış olduğu duaya hep birlikte âmin denildi. Program, katılımcılara kahvaltı ikramı ile sona erdi.


Sohbetin ardından açıklama yapan İlçe Müftüsü Fahri Başar, “Bu kutlu günleri nasıl idrak edeceğimizi bizlere öğreten Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa’ya, âline ve ashabına salât ve selam olsun. Regaib Gecesi ve üç aylar hepimiz için mübarek olsun. Yaklaşık bir asır evvel kahraman ecdadımızdan on binlercesi vatan ve mukaddesat uğruna Allahuekber dağlarında şehadete yürüdü. Başta Sarıkamış şehitleri olmak üzere istiklal ve istikbalimiz için canlarını feda eden bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyorum. Yüce Rabbimiz, her karış toprağı şehitlerimizin kanlarıyla yoğrulan cennet vatanımızı payidar, mazlum ve mağdurların umudu aziz milletimizi bahtiyar eylesin. Üç Ayların başta ilimiz olmak üzere ülkemiz, gönül coğrafyamız Filistin (Gazze), Doğu Türkistan ve bütün İslam aleminin barış ve huzuruna, bütün müminlerin tövbelerinin ve dualarının kabul edilerek arınma ve affedilmelerine vesile olmasını, Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum. Programımıza katılan Alanya Müftüsü Dr. İhsan İlhan’a da ayrıca teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. >Vildan RENDE


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27