TWİTTER’DA SU VE ELEKTRİK ATIŞMASI

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank ile Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek arasında yaşanan Twitter yazışmalarında su ve elektrik atışması yaşandı.

GÜNDEM 27.08.2022 14:43:00 0
TWİTTER’DA SU VE ELEKTRİK ATIŞMASI

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank paylaştığı twitle, Türkiye’de en pahalı suyu Antalyalıların kullandığını söyledi. Bakan Varank’a yine Twitter üzerinden cevap veren Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ise, suya yapılan zamların elektriğe yapılan fahiş zamlardan kaynaklandığını belirtti.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, önceki gün paylaştığı twitle Büyükşehir Belediyesi’nin Antalyalılara Türkiye'de en pahalı suyu sattığını söyledi. Bakan Varank paylaşımında; “Türkiye'de en pahalı suyu Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin sattığını, CHP'li Belediyelerin ortalama satış fiyatının Ak Parti Belediyelerinden %20 pahalı olduğunu, yıllardır CHP'nin yönettiği meşhur Bodrum'da bile doğru düzgün kanalizasyon sistemi olmadığını, biliyor musunuz?” ifadelerini kullandı.

“38 MİLYON TL OLAN ELEKTRİK FATURASI 140 MİLYON TL OLDU”

Bakan Varank’ın paylaşımına Twitter üzerinden anında cevap veren Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ise, “Sayın Bakanım Varank! Talihsiz açıklamanızı gördüm. Belediyemize bağlı ASAT,2021 Ağustos'ta 38 milyon TL elektrik faturası öderken bu ayki elektrik gideri 140 milyon TL'dir. Su fiyatındaki artışın nedeni, fahiş elektrik zamlarıdır. ASAT tüm yatırımlarına 3,5 yıldır devam etmektedir” paylaşımında bulundu.

BÜTÜN BELEDİYELER AYNI ELEKTRİĞİ KULLANIYOR

Başkan  Böcek’in twitine cevap veren Bakan Varank, “Muhittin Bey, bütün belediyeler aynı elektriği kullanıyor ama siz Antalyalılara suyu ortalama %80 daha pahalı satıyorsunuz.Genel Başkanınız “Şanlıurfa’da belediyeyi bize verin çiftçiye elektriği bedava vereceğim” diyor. Söyleyin size de bedava versin. Yoksa yalan mı konuşuyor?” ifadesini kullandı.

 

 


Anahtar Kelimeler: TWİTTER’ ELEKTRİK ATIŞMASI