TÜRKİYE'DE CHP RÜZGARI

TÜRKİYE

.

ÜLKEMİZDE dün gerçekleşen 2024 Mahalli İdareler Seçimleri’nde CHP rüzgarı esti. CHP, Gazetemizin baskıya girdiği saatte açılan sandıklara göre yüzde 37,18 oy oranıyla Türkiye genelinde birinci parti oldu. Akdeniz, Ege ve Marmara’nın yanında Karadeniz ve İç Anadolu bölgesinde oylarını arttıran, CHP seçim haritasını kırmızıya boyadı. 


Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik kriz, mülteci sorunu gibi ana sorunlarımız, Mahalli İdareler Seçimleri’nde sandığa yansıdı. Akdeniz, Ege ve Marmara’nın yanında Karadeniz ve İç Anadolu Bölgesi ile deprem bölgesinde oylarını ciddi şekilde arttıran Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), gece yarısı saat 00.40’ı gösterdiği sırada 36 ilde seçimi birinci sırada sürdürdü. CHP, gazetemizin baskıya girdiği saatte açılan sandıklara göre yüzde 37,18 oy oranıyla Türkiye genelinde birinci parti oldu.


“25’LİK TAVANI KIRDIK”
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, oy sayımı sürerken parti genel merkezi önünde vatandaşlarla buluştu. Özel, burada yaptığı konuşmada “Seçmen bütün renklerimizle Türkiye Cumhuriyeti dedi. CHP artık yüzde 25’lik tavanı kırmıştır, tuzla buz etmiştir. CHP artık Akdeniz ve Ege kıyılarının değil, tüm Türkiye’nin partisidir” dedi.


ATATÜRK’ÜN PARTİSİNİ İKTİDAR YAPACAĞIZ
Özel, konuşmasına şöyle devam etti: “Tarihi bir sonuç elde ettik. Bir cumhurbaşkanı 17 bakana karşı seçim kazanan Ekrem Başkanı, muhteşem bir seçim sonucuna imza atan Vahap Seçer’i, Adana’da Zeydan Karalar’ı kutluyorum. Sakinliğimizi koruyarak kazandığımız Hatay Büyükşehir’i kutluyorum Seçimi kazanan Türkiye İttifakı’dır. Türkiye İttifakı kazandı, Türkiye kazandı. Bu seçimin kaybedeni yok. Tüm Türkiye’de bize oy veren herkes memnun etmek, kimseyi pişman etmemek, üzmemek üzere... Arı gibi çalışacaklar, Mansur Yavaş gibi çalışacaklar. Ekrem İmamoğlu gibi çalışacaklar. Bu seçimde Mansur Başkan çok emek verdi. Bu ikinci yüzyılın ilk yerel seçimiydi. Size söz veriyorum, ikinci yüzyılın ilk genel seçiminde Atatürk’ün partisini iktidar yapacağız.” >Selçuk ÖZTÜRK



Anahtar Kelimeler: TÜRKİYE' RÜZGARI