TÜRKER'DEN KENT KONSEYİ ÇAĞRISI

GAZEMDER Başkanı Savaş Türker, Gazipaşa Kent Konseyi’nin kurulması yönünde mevcut Belediye Başkanı ve Belediye başkan aday adaylarına çağrıda bulundu.

GÜNDEM 30.11.2023 12:29:00 0
TÜRKER

GAZİPAŞA Emlakçılar Derneği (GAZEMDER) Başkanı Savaş Türker, ilçemizin en büyük eksikliklerinden birisi olan kent konseyi kurulması konusunda açıklamalar da bulundu. İlçemizde hala bir kent konseyinin kurulması konusunda bir programlanmanın olmamasının eksiklik olarak gördüğünü belirten Türker, mevcut Belediye Başkanı ve Belediye başkan aday adaylarına çağrıda bulunarak yeni dönemde bu eksikliğin giderilmesi gerektiğini belirtti. 


“İLÇENİN BEN ZİHNİYETİNDEN KURTULMASI GEREKİR”
İlçemizin özellikle yeni yerleşim alanı olması, nüfus yoğunluğunun artmasına sonucunda oluşacak gelişim ve değişim alanındaki çalışmalarda sadece belediyenin sorumlu olmadığına, ilçenin kent konseyi ile ortak yönetilmesinin önemli olduğuna dikkat çeken Türker, “Böylelikle yerel yönetimler aracılıyla yaşamsal köprünün güçlendirilmesi konusunda bu tür yapılanmaların hayata geçmesi çok önemli.  1992 yılından beri birçok ülkede ve şehirde uygulanan bu yöntemle şehrin sorunlarına ve çözüm odaklı çalışmalara hız verilebiliriz.  Kent konseylerinin alt birimleri olan gençlik, kadın, çocuk ve özel birey meclisleri gibi birimlerle ortak akıl ve yönetim mekanizması yaratılması sağlanmalıdır. İlçemizin sadece ben veya biz yöneteceğiz zihniyetinden kurtulması gerekmektedir. Yerel eylem planı içinde tüm kesimlerin söz hakkı kazandığı bir yapının getireceği etkinliğe ihtiyacımız vardır” dedi.
 

ORTAK AKIL VURGUSU
Gazipaşa’nın ortak akılla yönetilmesi gerektiğine dikkat çeken Türker, “Şehir yaşamından vizyonuna, şehrin hak ve hukukunun korunmasına, sürdürebilir kalkınma, çevre duyarlılığı ve sosyal yardımlaşma, saydamlık, hesap verme, hesap sorma ilkeleri dahilinde ortak katılımla yerinde yönetim ilkeleri hayata geçirilebilir. Şehrimize ait temel stratejilerin ve faaliyet planının belirlenmesi, uygulanması ve izlenmesi sürecinde tüm şehri kapsayan ortak aklın bu şekillenmeye katkısı büyük olacaktır. Şehrin tarihi, kültürel, doğal ve benzeri değerlerine sahip çıkan; şehir kaynaklarının etkili, verimli ve adil kullanmasını sağlayan; en önemlisi şehrin kalitesini geliştiren programlarla desteklenen, sivil toplum gelişmesini ve kurumlaşmasını sağlayan, şehrin tüm bireylerinin toplumsal yaşamda etkinliğini artıracak bir mekanizmanın temelinden bahsediyorum. Belediye, kamu kurum ve kuruluşları, siyasi partiler, noterler, sendikalar, odalar, sivil toplum örgütleri, mesleki gruplar ile üniversite ve mahalle muhtarlarının yöneticilerinin katılımıyla oluşturulacak kent konseyinin faaliyetlerinin belediye meclislerinin çalışmalarına katacağı etkinlik, uzlaşı ve verim yönünden artısı da çok büyük olacaktır” ifadelerini kullandı. 
 

ŞEHRİ YÖNETMEYE TALİP OLANLARA ÇAĞRI YAPTI
Bu konuda mevcut Belediye Başkanı ve yerel seçim çalışmalarını yürüten aday adaylarına çağrıda bulunan Gazipaşa Emlakçılar Derneği Başkanı Savaş Türker,  yapacakları çalışma ve seçim programlarında kent konseyinin kurulması konusuna mutlaka yer verilmesi gerektiğini belirtti. >Selçuk ÖZTÜRK


Anahtar Kelimeler: TÜRKER' KONSEYİ ÇAĞRISI