TÜRKER: SÖZLEŞMELER HEPİMİZİ KORUYOR!

.

GÜNDEM 4.04.2024 09:04:00 0
TÜRKER: SÖZLEŞMELER HEPİMİZİ KORUYOR!

GAZEMDER Başkanı Savaş Türker; sektörde güvenin sağlanması, yasal olmayan işlemlerin önüne geçilmesi, belgesiz ve yetkisiz kişilerin sektöre verdiği zararın önüne geçilebilmesi amacıyla gayrimenkul sahiplerine sözleşme kullanımı konusunda uyarıda bulundu.


Gazipaşa Emlakçılar Derneği (GAZEMDER) Başkanı Savaş Türker Gayrimenkul sektöründe yaşanan ve yaşanacak anlaşmazlıkların önüne geçilmesi konusunda gazetemize önemli açıklamalarda bulundu. Emlak alanında yapılan sözleşmelerin tüm tarafların haklarını eşit biçimde koruduğunu söyleyen Türker, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Sözleşme kullanılmadan yapılan gayrimenkul alım satım ve kiralama işlemlerinin başta ilçemiz olmak üzere yurt çapında gayrimenkul sahipleri, alıcılar ve emlakçıları karşı karşıya getiriyor. Maalesef bu sorun taraflara maddi ve zaman açısından büyük külfetler açmaktadır. Yıllardır sektör iyi niyet ve alışkanlıklarına göre hareket etmesinin bu sorunun çözümünü geciktirmiştir. Ancak özellikle Ticaret Bakanlığı tarafından emlakçılık yönetmeliği ile çerçevesi çizilen ve emlak faaliyetlerini yürüten emlakçıların kullanması zorunlu hale getirilen sözleşmelerin kullanılmaya başlanması ile bu sorunun giderilmesi için ilk somut adım atılmıştır. Sözleşme kullanımı tarafların ve emlakçıların karşılıklı olarak haklarının korunması, oluşacak anlaşmazlık durumlarına delil teşkil etmesi ve yapılan ticaretin aşamaların ne olacağını tek tek ele alması ile oluşacak yasal zemine ışık tutacaktır. Vatandaşlarımız gayrimenkul alım satım ve kiralama faaliyetlerinde emlakçılarla sözleşme yapmaktan çekinmemelidirler. Unutulmamalıdır ki sözleşmeler tüm tarafların haklarını eşit biçimde korumaktadır. Yani sözleşmeler, tüm taraflar için bir güvencedir. 


“SÖZLEŞME YAPMAYAN EMLAKÇILARDAN UZAK DURULMALIDIR”
Sözleşme kullanarak ürününüzün kime, hangi fiyata, nasıl sattığınızı bilir; ödeyeceğiniz komisyon bedeli konusunda endişeye kapılmazsınız. Onun içindir ki öncelikle başta gayrimenkul sahipleri olmak üzere alıcılara ve kiracılara sözleşme konusunda emlakçılarınızı güvenmenizi, ancak sözleşme kullanmayan veya sözleşme yapmayan emlakçılardan uzak durulmasını tavsiye ediyoruz. Gazipaşa Emlakçılar Derneği olarak Gazipaşa ilçemizde tüm üye ofislerimize sözleşme kullanımı konusunda öncülük ettiklerine değinerek; dernek web sayfamızda emlakçıların emlak alım, satım ve kiralama ile ilgili işlemleri için gerekli sekiz adet sözleşmeyi üye sayfalarına yükleyerek ücretsiz kullandırmaya devam etmekteyiz.  Sözleşme kullanımı konusunda Gazipaşa Emlakçılar Derneği olarak öncü çalışmalarımız devam edecektir. Sektörün güvenin sağlanması, yasal olmayan işlemlerin önüne geçilmesi belgesiz ve yetkisiz kişilerin sektöre verdiği zararın önüne geçilebilmesi için tüm vatandaşlarımızı ve meslektaşlarımızı sözleşme kullanımı konusun da duyarlı olmaya çağırıyoruz.” >Aysel YILDIZ