TÜRK EĞİTİM-SEN’DEN CUMHURİYET MESAJI

Türk Eğitim-Sen Gazipaşa Temsilcisi Yakup Dağtekin, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla basın açıklaması yaptı.

GÜNDEM 29.10.2022 15:06:00 0
TÜRK EĞİTİM-SEN’DEN CUMHURİYET MESAJI

“Cumhuriyetimiz öyle zannolunduğu gibi zayıf değildir” diyerek açıklamasına başlayan Dağtekin, “Cumhuriyet bedava da kazanılmış değildir. Bunu elde etmek için kan döktük. Her tarafta al kanımızı akıttık. İcabında müesseselerimizi müdafaa için lâzım olanı yapmaya hazırız.” Büyük Önder Atatürk, Cumhuriyetimizin hangi bedeller ödenerek kurulduğunu, sağlam temellere oturduğunu ve Cumhuriyeti korumak için ne gerekiyorsa yapacağımızı bu şekilde ifade etmişti” dedi.

“CUMHURİYET GÖLGESİ BİZE EBEDİYEN YETECEK VAKUR BİR ÇINARDIR”

Dağtekin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Bu nedenledir ki; Cumhuriyete sahip çıkmak, Cumhuriyet ilkeleri doğrultusunda hareket etmek, kurtuluş mücadelesini unutmamak, şehitlerimizin kanıyla yoğrulmuş topraklarımızı korumak, millet olarak bir ve beraber olmak, ülkemizin bekasına kast edenlere ortak duruş sergilemek en önemli sorumluluğumuzdur. Çocuklarımıza, gençlerimize bırakabileceğimiz en değerli miras da işte budur. Cumhuriyet özgürlük demek, Türk milletinin karakteri demek, yaşam biçimi demektir. Cumhuriyet gölgesi bize ebediyen yetecek vakur bir çınardır. Ve Cumhuriyeti yüreğinin en derinlerinde özümseyenler ona layık olmak için ellerinden geleni yapanlardır.

“BİZE GÜÇ VEREN; CUMHURİYETİ KURAN VE YAŞATAN İRADENİN ÇOK GÜÇLÜ OLMASIDIR”

Cumhuriyeti ve Cumhuriyetin kurucusu Atatürk’ü, öğretilerini, ilke ve inkılaplarını benimseyen öğrenciler yetiştirebilmek yegane amacımızdır. Onca yozlaşmaya, Türk, Atatürk ve Cumhuriyet düşmanlarına karşı verdiğimiz mücadelede bizlere güç veren düşünce ise bu topraklara kök salmış binlerce yıllık Türk devlet geleneğinin devamı olan Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran ve yaşatan iradenin çok güçlü olmasıdır.

“YAŞASIN CUMHURİYET!”

Bu düşüncelerle Türk Eğitim-Sen olarak Cumhuriyet Bayramınızı kutluyor; Cumhuriyet çocukları olarak bu toprakların vatan yapılmasında, Cumhuriyetin kurulmasında, özgür, modern bir ülkenin inşasında büyük emek veren, çağdaş değerleri kılavuzu yapan başta Ulu Önder Atatürk, yol arkadaşları ve tüm aziz şehitlerimizin hatıraları önünde saygıyla eğiliyor, onları minnet ve dualarla anıyoruz. Yaşasın Cumhuriyet! Yaşasın halkın iradesinin gücüne inanan aziz Türk milleti!”

 


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27