TURİZMDE GAZİPAŞA HAVALİMANI'NIN STRATEJİK ÖNEMİ

Bölgemiz turizminin en önemli pazarlarından olan İskandinavya'da hizmet gösteren Der Touristik’e bağlı Apollo, sezon sonu kokteyli ile Alanyalı turizmcilerle bir araya geldi.

GÜNDEM 18.10.2022 14:15:00 0
TURİZMDE GAZİPAŞA HAVALİMANI

Toplantıda konuşan Apollo Ürün Müdürü Gökçe Aydoğan Ergün, Gazipaşa Havalimanı'nın stratejik önemine değindi.

COOKS Club Alanya’da gerçekleştirilen sezon sonu değerlendirme kokteyline, Der Touristik Nordik APOLLO müdürleri, Alanyalı turizmciler ve çok sayıda davetli katıldı. Toplantıda Gazipaşa Havalimanı’na değinen Der Touristik Nordik Apollo Müdürü Gökçe Aydoğan Ergün, Gazipaşa Havalimanı’nın önemine değinerek, “İki senelik pandeminin ardından Türkiye’de en fazla düşüş yaşayan pazarlardan bir tanesi. 2 senedir operasyon bile açık değildi. Bunun üzerine bütün birlikler şu an Nordik pazarında neler olacağını ve nasıl devam edeceğini çok merak ediyorlar. Bugün çok şükür ki güzel haberlerle geldik.

“YÜZDE YÜZ ARTIŞ PLANLIYORUZ”

Seneye yüzde yüz artış planlıyoruz. Tabi burada Gazipaşa Havalimanı’nın açık olmasının, Danimarka uçaklarının Gazipaşa’ya inmesinin, Finlandiya uçuşlarının bütün yıl boyunca devam etmesinin çok büyük bir payı var. Gazipaşa, Alanya’ya yakınlığı ve Nordik pazarının Alanya’da çok yüksek olması, İsveç, Norveç, Danimarka, yerleşik yabancılar, senelerce burada satın aldıkları evlerine gelemediler. Bu nedenle Gazipaşa Havalimanı çok stratejik bir önemde. Artık Nordik pazarı yavaş yavaş geri dönme eğiliminde. Bütün destinasyonlar arasında Apollo için Türkiye, yükselişte olan iki destinasyondan sadece bir tanesi. Kriz bütün dünyada ve bütün ülkelerde var. Ama Türkiye yükselişte olan iki pazardan bir tanesi. Umuyorum giderek yükselecek ve giderek devam edecek. Alanya İskandinav pazarını geri kazanacak” şeklinde konuştu.