TUNCEL'DEN KAMERA KAYIT CİHAZI UYARISI

.

GÜNDEM 6.07.2024 09:57:00 0
TUNCEL

GAZİPAŞA Ulaştırma Hizmetleri Esnaf Odası Başkanı Hasan Tuncel, şehir içi yolcu taşımacılığı yapan ticari taksiler ile otobüs ve minibüslere kamera kayıt sistemi takılması zorunluluğu süresinin son kez uzatıldığını duyurarak, “Uygulama kapsamında yer alan şoförlerimiz 1 Eylül 2024’e kadar araçlarına kamera kayıt sistemlerini taktırsın” dedi. 


Gazipaşa’da ticari araçlarda kamera ve kayıt cihazı bulundurma zorunluluğu 01.09.2024 tarihine kadar son kez uzatıldı. Konuyla ilgili İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya imzasıyla yayımlanan genelgede; “Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonunun ilgili yazısında;  araçlara ilişkin teknik altyapının donanımsal olarak hazırlanmadığı, ekonomik koşullar ve esnafın karşı karşıya kaldığı diğer maliyetlerdeki artışlar nedeniyle cihaz temininde güçlükler çekildiği, gelinen aşamada istenilen standartlarda kamera sistemi kurulum maliyetinin karşılanma imkanının bulunmadığı, bu nedenlerle kamera sistemi ve görüntü kayıt cihazı takılması zorunluluğunu yerine getiremeyen ciddi sayıda esnafın olduğu belirtilerek sürenin uzatılması talebinde bulunulmuştur. Bakanlığımızca söz konusu talebe ilişkin olarak yapılan değerlendirmede, şehir içi yolcu taşımacılığında kullanılan taksi, minibüs ve otobüs cinsi taşıtlara kamera ve kayıt cihazı takılması uygulamasının son defa 01.09.2024 tarihine kadar uzatılmasına karar verilmiştir” ifadeleri kullanıldı.  


“ŞOFÖRLERİMİZ 1 EYLÜL 2024’E KADAR ARAÇLARINA KAMERA KAYIT SİSTEMLERİNİ TAKTIRSIN”
Bakanlık tarafından yayımlanan genelgeyle uygulamanın 1 Eylül 2024’e kadar uzatıldığını açıklayan Gazipaşa Ulaştırma Hizmetleri Esnaf Odası Başkanı Hasan Tuncel, “Şehir içi yolcu taşımacılığı yapan ticari taksiler ile otobüs ve minibüs esnaflarımızı yakından ilgilendiren ticari araçlarda kamera ve kayıt cihazı bulundurma zorunluluğu uygulaması 1 Eylül 2024’e kadar uzatıldı. Uygulama kapsamında yer alan şoförlerimiz 1 Eylül 2024’e kadar araçlarına kamera kayıt sistemlerini taktırsın” dedi. >Vildan RENDE


Anahtar Kelimeler: TUNCEL' KAMERA KAYIT CİHAZI UYARISI