TUNCEL UYARISINI TEKRARLADI

.

GÜNDEM 4.12.2023 08:25:00 0
TUNCEL UYARISINI TEKRARLADI

GEÇTİĞİMİZ günlerde şehirlerarası ticari araç kullanan sürücülere kış lastiği uyarısı yapan Gazipaşa Ulaştırma Hizmetleri Esnaf Odası Başkanı Hasan Tuncel, “Şehirlerarası çalışan kamyon, otobüs ve taksi şoförlerinin araçlarına kış lastiği takmaları büyük önem arz ediyor” dedi.  


Türkiye’de, ticari araçlarda her yıl 1 Aralık - 1 Nisan arasında uygulanan kış lastiği zorunluluğu uygulamaya geçti. Uygulama ile şehirlerarası çalışan kamyon, otobüs ve taksi şoförlerinin araçlarına kış lastiği takmaları zorunlu hale geldi. Kış lastiği uygulamasının Gazipaşa’da yaşayan her vatandaşı kapsamadığını ifade eden Gazipaşa Ulaştırma Hizmetleri Esnaf Odası Başkanı Hasan Tuncel, “Şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlarda zorunlu olan, özel araçlarda ise can ve mal güvenliğiyle sorunsuz seyahat için gereken kış lastiği uygulaması öne çekildi. Kış lastiği kullanma zorunluluğu başladı. Bu uygulama 1 Nisan 2024’te sona erecek” dedi. 


“KIŞ LASTİKLERİNİ TAKIN “
“Trafik ekipleri kış lastiği denetimlerine başladı” diyen Tuncel, “Bu kapsamda Gazipaşa’da uzun yol şoförlüğü yapıp, şehirlerarası yolcu ve eşya taşıyan sürücülerimizin kış lastiği takmaları önemli. Sürücülerimizin cezaya maruz kalmamaları, karlı ve buzlu yollarda güvenli yolculuk yapmaları için kış lastiği takmamız gerekiyor. Kazalarda birçok insanımız hayatını kaybediyor. Bunun için yola çıkmadan önce, sürücülerimizin ve şoför arkadaşlarımızın kış lastiği konusunda daha dikkatli olmasında fayda var. Ayrıca, kullanacağımız lastiklerin sırt derinliklerinin kamyon, çekici, tanker ve otobüslerde 4 milimetre, kamyonet, minibüs, otomobil türü araçlarda ise 1,6 milimetreden az olmaması gerekiyor” ifadelerini kullandı. >Selçuk ÖZTÜRK


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27