TUNCEL “KAMYON VE TIR’LARDAKİ KLİMA SORUNU ÇÖZÜLDÜ”

GAZİPAŞA Ulaştırma Hizmetleri Esnaf Odası Başkanı Hasan Tuncel, son zamanlarda kamyon ve tır sahiplerinin muayene istasyonlarında karşılaştıkları klima sorununa çözüm getirildiğini duyurdu.

GÜNDEM 8.08.2024 09:05:00 0
TUNCEL “KAMYON VE TIR’LARDAKİ KLİMA SORUNU ÇÖZÜLDÜ”

Gazipaşa’da kamyon ve TIR’lara sonradan takılan klimalarla ilgili muayene istasyonlarında yaşanan sıkıntılar ortadan kalkıyor. Kamyon ve TIR sahiplerinin en büyük şikayeti araçlarına sonradan takılan klimalar nedeniyle muayeneden geçememeleriydi. Araç sahipleri için büyük bir mağduriyet yaratan bu durumun artık sona erdiğini dile getiren Gazipaşa Ulaştırma Hizmetleri Esnaf Odası Başkanı Hasan Tuncel, kamyon ve TIR’lara sonradan takılan klimaların muayene sırasında yarattığı sıkıntıların giderildiğini kaydetti.


“HAFİF KUSURLU OLARAK MUAYENEDEN GEÇECEK”
Kamyon ve TIR’ların hafif kusurlu olarak muayeneden geçebileceğine dikkat çeken Başkan Tuncel, “Kamyon ve TIR’lara sonradan takılan klimalarla ilgili muayene istasyonlarında yaşanan sıkıntılar üzerine yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde bu sorun çözülmüştür. Muayeneden geçemeyen araçlarımız randevu alarak hafif kusurlu olarak muayenelerini yaptırabilir.” ifadelerini kullandı.


“KLİMALARIN TSE BELGESİNE SAHİP OLMASI GEREKİYOR”
Tuncel, açıklamasında ayrıca, önümüzdeki yıl benzer sorunların yaşanmaması için dikkat edilmesi gereken bazı noktaları da vurguladı. Özellikle sonradan takılan klimaların Türk Standartları Enstitüsü (TSE) belgesine sahip olması ve ev tipi klima olmaması gerektiğini belirterek, “Bu kurallara dikkat edilmesi, araçların sorunsuz bir şekilde muayeneden geçebilmesi için çok önemli. TÜVTÜRK muayene istasyonlarına talimat verildi. Vatandaşlarımız en kısa sürede işlemlerini yaptırabilir. Bu çalışmada emeği geçenlere teşekkürler ediyor, tüm ilçe halkımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi. >Vildan RENDE