TÜBİTAK TÜRKİYE FİNALLERİ 2.'Sİ GAZİPAŞA'DAN

GAZİPAŞALI lise öğrencisi Asya Güven, TÜBİTAK 55. Lise Öğrencileri Araştırma Proje Yarışması Türkiye Finalleri’nde Kimya dalında Türkiye 2.’si oldu. Güven, aldığı derece ile Gazipaşa’yı ve ülkemizi Amerika’da temsil edecek.

GÜNDEM 3.06.2024 09:04:00 0
TÜBİTAK TÜRKİYE FİNALLERİ 2.

TÜBİTAK 55. Lise Öğrencileri Araştırma Proje Yarışması’nın Konya’da düzenlenen bölge finallerinde 1’nci olan Gazipaşalı Asya Güven, Ankara’da düzenlenen TÜBİTAK 55. Lise Öğrencileri Araştırma Proje Yarışması Türkiye Finalleri’nde Kimya dalında Türkiye 2.’si oldu. Gazipaşalı olan ve Manavgat Namık Karamancı Fen Lisesi’nde 11. Sınıfta öğrenim gören Asya Güven, okulda göstermiş olduğu başarılar ve aldığı derecelerle hem ailesini, hem okulu hem de Gazipaşa’yı gururlandırdı. TÜBİTAK Genel Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal ve Manavgat İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Türköz, göstermiş olduğu başarı ile Türkiye finallerinde 2. olmayı başaran Asya Güven’i tebrik ederek Amerika’da düzenlenecek olan Dünya Finali için başarılar diledi. 
 

“HER ZAMAN BİZLERİ GURURLANDIRMAYI BAŞARDI”
Göstermiş olduğu başarıdan dolayı kızını tebrik eden ve duygularını ifade eden Asya Güven’in babası Hüseyin Güven; “Kızımızın göstermiş olduğu başarıdan dolayı oldukça gururluyuz. Sadece bizim değil, ilçemizin de gururu oldu. Kızımız Asya, her zaman bizleri başarıları ile gururlandırmayı başardı. Hem okuldaki başarıları ve dereceleri, hem de katıldığı yarışmalardaki derecelerine şahitlik etmek tarifsiz bir mutluluk. Eşim ve ben kızımızın her daim yanındayız ve destekçisiyiz. Amerika’da katılacağı Dünya Finalleri’nde de başarısını ortaya koyacağından şüphemiz yok. Asya’mızın eğitiminde ve başarısında emeği geçen öğretmenlerine teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı. >Aysel YILDIZ