TRENDYOL SÜPER LİG’DE YAZ TRANSFER DÖNEMİ RAPORU

.

SPOR 16.09.2024 00:23:00 0
TRENDYOL SÜPER LİG’DE YAZ TRANSFER DÖNEMİ RAPORU

Türki̇ye’de, 2024-2025 Futbol Sezonu 1. Transfer ve Tescil Dönemi sona erdi. Yaz transfer döneminde Süper Lig’de en fazla transferi 17 oyuncuyla Gaziantep FK yaparken, transfer yasağı bulunan Samsunspor, Adana Demirspor ve Kayserispor kadrosuna oyuncu dahil edemedi. Dört büyüklerden Trabzonspor 13, Fenerbahçe ve Beşiktaş 8’er, Galatasaray da 7 oyuncuyla sözleşme imzaladı. 

Türkiye’de 24 Haziran’da başlayan ve 82 gün süren 2024-2025 Futbol Sezonu 1. Transfer ve Tescil Dönemi gece yarısı itibarıyla tamamlandı. Süper Lig kulüpleri de yaptıkları transferlerle kadrolarını güçlendirdi. 82 günlük yaz transfer döneminde 16 Süper Lig takımı toplamda 158 oyuncuyu transfer etti. 

 

EN FAZLA TRANSFERİ 17 OYUNCUYLA GAZİANTEP FK YAPTI 

Süper Lig’de en fazla transfer yapan takım, 17 oyuncuyu kadrosuna katan Gaziantep FK oldu. Kırmızı-siyahlı ekibi, 16 transferle Konyaspor, 13 transferle de Trabzonspor ve Bodrum FK takip etti. Transfer yasağı bulunan Samsunspor, Adana Demirspor ve Kayserispor ise kadrosuna oyuncu dahil edemedi. 

 

TRABZONSPOR 13 İSİMLE KADROSUNU GÜÇLENDİRDİ 

Dört büyük takım arasında en çok transferi Trabzonspor yaptı. Sezona Abdullah Avcı yönetiminde başlayan ancak alınan kötü sonuçların ardından Avcı ile yollarını ayıran ve Şenol Güneş’i takımın başına getiren Karadeniz ekibi, yaz transfer döneminde 13 futbolcuyu kadrosuna kattı. Bordo-mavililer; Muhammed Cham, Serdar Saatçı, Pedro Malheiro, Ozan Tufan, Cihan Çanak, Arseniy Batagov, Denis Draguş, Okay Yokuşlu, Stefan Savic, Borna Barisic, John Lundstram, Anthony Nwakaeme’yi bonservisiyle renklerine bağlarken, Simon Banza’yı da kiralık olarak takıma dahil etti. 

 

MOURİNHO YÖNETİMİNDEKİ FENERBAHÇE 8 TRANSFER YAPTI 

Dünyaca ünlü teknik direktör Jose Mourinho yönetiminde sezona başlayan Fenerbahçe, 8 oyuncuyla mukavele imzaladı. Sarı-lacivertliler; Youssef En-Nesyri, Oğuz Aydın, Levent Mercan, Sofyan Amrabat ve Cenk Tosun’u bonservisiyle, Allan Saint-Maximin ve Filip Kostic’i de kiralık olarak renklerine bağladı. Kanarya, ayrıca geçen sezon kiralık olarak forma giyen milli futbolcu Çağlar Söyüncü’nün bonservisini ise Atletico Madrid’den aldı. 

 

BEŞİKTAŞ 8 OYUNCUYU RENKLERİNE BAĞLADI 

Sezona Hollandalı çalıştırıcı Giovanni van Bronckhorst idaresinde şampiyonluk parolasıyla başlayan Beşiktaş da 8 yeni oyuncuyu transfer etti. Forvet hattına İtalyan futbolcu Ciro İmmobile’yi ekleyen siyah-beyazlılar, Emirhan Topçu, Can Keleş, Rafa Silva, Gabriel Paulista, Felix Uduokhai (Kiralık), Cher Ndour (Kiralık), Joao Mario (Kiralık) gibi isimlerle anlaşarak transfer sezonunu tamamladı. 

 

GALATASARAY 7 FUTBOLCUYU KADROSUNA KATTI 

Yaz transfer döneminde Kerem Aktürkoğlu ve Wilfried Zaha gibi oyuncularla yollarını ayıran son şampiyon Galatasaray, kadrosunu 7 isimle güçlendirdi. Gabriel Sara, Elias Jelert, Ismail Jakobs, Michy Batshuayi ve Roland Sallai’yi bonservisiyle kadrosuna katan sarı-kırmızılılar, İtalyan ekibi Napoli’den Nijeryalı forvet oyuncusu Victor Osimhen’i de sezon sonuna dek kiralık olarak transfer etti. Aslan, ayrıca geçen sezon kiralık olarak takımda yer alan Faslı futbolcu Hakim Ziyech’in ise bonservisini aldı. 

 

BONSERVİS REKORU KIRILDI 

Süper Lig’de yaz transfer döneminin en fazla bonservis bedeli ödenen futbolcusu Fenerbahçe’nin kadrosuna dahil ettiği Faslı forvet Youssef En-Nesyri oldu. İspanya’nın Sevilla ekibinden Fenerbahçe’ye transfer olan Faslı golcü için 19 milyon 500 bin Euro bonservis bedeli ödendi. En-Nesyri, Türk futbol tarihinin en yüksek bonservis ödemesi yapılan ismi olmayı başardı. 

Galatasaray’ın, İngiliz ekibi Norwich’ten kadrosuna kattığı Gabriel Sara ise 18 milyon Euro’luk bonservis bedeliyle Galatasaray tarihinin en pahalı oyuncusu olurken, Süper Lig tarihinin de en pahalı ikinci futbolcusu oldu. >İHA 


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27