TRAFİK KURALLARI ANLATILDI

TRAFİK KURALLARI ANLATILDI

İLÇE Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Büro Amirliği tarafından Av. Kemal Akça Anaokulu öğrencilerine ‘trafik güvenliği ve farkındalığı’ konulu seminer verildi.

Gazipaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, trafik güvenliği konusunda farkındalığı artırmak amacıyla okullardaki eğitimlerine devam ediyor. Trafik Tescil Büro Amirliği ekiplerince verilen eğitimler, bu hafta Gazipaşa Avukat Kemal Akça Anaokulu’nda devam etti. Burada öğrencilerle bir araya gelen Gazipaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Büro Amiri Mehmet Çetinçelik, ‘trafik güvenliği ve farkındalığı’ konulu seminer verdi. Trafiğin, bir kurallar bütününden oluştuğunu ifade eden Çetinçelik, kurallara uyulduğu takdirde, ölümlü ve yaralanmalı trafik kazalarının ciddi oranda düşeceğine dikkat çekti.


GÜVENLİ BİSİKLET KULLANIMINA DİKKAT ÇEKTİ
Öğrencilere trafik işaret levhaları, emniyet kemeri, yaya yollarında güvenli yürüme, karşıdan karşıya geçerken 5 güvenli geçiş noktalarının önemi, yolcu kuralları ve özellikle de güvenli bisiklet kullanımı ile kırmızı ışık kuralları gibi konularda bilgiler veren Trafik Büro Amiri Mehmet Çetinçelik, emniyet kemeri ile kaskın önemine de vurgu yaptı. 
Trafik güvenliğinde farkındalığın oluşturulması için bireylere büyük sorumluluk düştüğünü söyleyen Çetinçelik, hem sürücüler hem de yayaların uyması gereken kuralları öğrencilere anlattı. Seminerde öğrencilerden gelen soruları da yanıtlayan Çetinçelik, seminerin sonunda ise öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi. >Vildan RENDE

 



Anahtar Kelimeler: TRAFİK KURALLARI ANLATILDI