TRAFİK EKİPLERİ GÖZ AÇTIRMIYOR!

GAZİPAŞA’DA trafik ekipleri tarafından akşam ve günüz yapılan trafik ve asayiş denetiminde toplam 90 araçtan 10 araca farklı ihlallerden toplam 40 bin TL ceza yazıldı.

ASAYİŞ 20.07.2024 10:16:00 0
TRAFİK EKİPLERİ GÖZ AÇTIRMIYOR!

Gazipaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği ekipleri tarafından ilçenin en işlek caddelerinde ve trafiğin yoğun olduğu noktalarda trafik güvenliğini sağlamak ve kazaları en aza indirebilmek amacıyla yapılan sıkı denetimler devam ediyor. Bu kapsamda; İstiklal Mahallesi Mehmet Oğuz Bulvarı ve diğer denetim noktalarında trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği ekipleri ile Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ekipleri tarafından denetim gerçekleştirildi. Dün ve önceki gün akşam olmak üzere toplam 90 araç ve araçlarda bulunan 105 şahsın Genel Bilgi Toplama (GBT) sorgusu yapıldı. 


10 ARACA 40 BİN TL CEZA
Denetimde yapılan sorgulamalarda tespit edilen eksik evrakı bulunan ve trafik kurallarına uymayarak trafiği tehlikeye sokan 10 araç sürücüsüne farklı ihlallerden toplamda 40 bin TL ceza yazıldı. GBT sorgusu yapılan 105 kişide ise herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadı. 


MOTOSİKLET DENETİMİNE AĞIRLIK VERİLDİ
Yapılan denetimlerin ardından ise ayrıca motosikletlere yönelik uygulama yapıldı. Uygulama esnasında sürücüsünün kasksız olduğunu gördükleri 07 BBT 454 plakalı motosiklet sürücüsünü durduran polis ekipleri, plakanın da kalkık olduğunu ve trafik kurallarına aykırı olduğunu tespit ederek sürücüye trafik kurallarına aykırı şekilde plaka kullanmaktan ve kasksız araç kullanmaktan toplamda 3000 TL cezai işlem uyguladı. 


SÜRÜCÜLERE UYARIDA BULUNDULAR
Kaldırımdan gittiği görülen ve ardından yola inerek trafiği tehlikeye sokan kasksız motosiklet sürücüsünün kullandığı 07 HMV 23 plakalı motosikletin ise muayenesiz olduğu tespit edilerek sürücüye kasksız ve kaldırımda araç kullanmak, muayenesiz araç kullanmak ihlallerinden toplamda 3000 TL ceza yazılarak gerekli uyarılarda bulunuldu. Trafik ekipleri tarafından yapılan motosiklet denetiminde polisler, amaçlarının ceza yazmak olmadığını, sürücülerinin can güvenliğini ön planda tutmak olduğunu aktararak sürücülere gerekli kurallar anlatılarak uyarılarda bulunuldu. >Aysel YILDIZ

 


Anahtar Kelimeler: TRAFİK EKİPLERİ AÇTIRMIYOR!