Tarih: 13.07.2023 15:35

TOPLU TAŞIMA YOK ÇİLE ÇOK!

Facebook Twitter Linked-in

Nüfusun giderek arttığı ilçeye toplu taşıma hizmeti henüz gelmedi. Özellikle yaz aylarında ikiye katlanan nüfusla birlikte ulaşımın yetersiz kaldığı ilçede yerli halk, öğrenciler, çalışanlar ve dar gelirliler büyük mağduriyet yaşıyor. Belediyeler Yasası’na göre toplu taşıma hizmetleri belediyelerin sorumluluğunda olmasına ve ilçeye çok sayıda durak yapılmasına rağmen yetkili kişiler bu konuda hiçbir adım atmadı.

DAR GELİRLİLER SORUN YAŞIYOR

Ayrıca havalimanı, üniversite, KYK Yurdu, hastane, sağlık ocakları gibi kurum ve kuruluşlar ile şehir merkezi arasında toplu ulaşım araçlarının hizmet vermemesi vatandaşların mağdur olmasına neden oluyor. Toplu ulaşım hizmetinin olmadığı ilçede, yerli halkın ya da ilçeye gelen turistlerin ve öğrencilerin de ulaşımlarını pahalı bir şekilde taksiyle sağlamasına neden oluyor. En önemlisi de, hastaneye gitmek için taksi parası olmayan onlarca dar gelirli insanımız, ilçe merkezinden hastaneye yaya olarak gitmek zorunda kalıyor.

DURAK İRONİSİ

Toplu ulaşımın olmadığı Gazipaşa’da neredeyse her mahalde birden çok durak bulunuyor. Toplu ulaşım için şehrin farklı noktalarında monte edilen otobüs durakları, şimdilerde bank, dinlenme ve bekleme alanı olarak kullanıyor. Şehir dışından ilçeye gelen misafirler ise toplu ulaşımın olmamasını, “Her yerde durak var, şehir içi toplu taşıma yok. Her yerde durak olup da toplu ulaşımı olmayan tek ilçe Gazipaşa olabilir” sözleriyle eleştiriyor. 

SİYASET İÇİN KULLANDILAR

Toplu taşıma ihtiyacının giderek arttığını belirten bölge halkı “Şu zamana kadar seçilen belediye başkanları toplu taşımayla ilgili hiçbir adım atmadı. Siyasiler toplu taşımayı siyaset için kullandılar ama uygulamaya gelince hiçbir girişimde bulunmadılar. Bu konuda büyük bir mağduriyet ve eksiklik yaşıyoruz. Gazipaşa’ya toplu ulaşım gelirse bu şehir ekonomisi için de yararlı olacak. Bu konuyu yetkililer dikkate alsın ve biz de 7- 24 hizmet veren, konforlu, her durakta duran, dört dörtlük, kapsamlı bir şekilde işleyen bir toplu taşıma sisteminden yararlanalım” İfadelerine yer verdiler. 

BÖCEK, “TOPLU ULAŞIMI BELEDİYE YAPAR” DEMİŞTİ

Bu yapılan Antalya Büyükşehir Belediye meclisinde konuşan ve “Toplu ulaşımı belediye yapmak zorundadır” diyen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, toplu ulaşımın olmadığı Gazipaşa’da, CHP’li belediye yönetimini de topun ağzına koymuş oldu.  Toplu ulaşımda Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin 60 yeni otobüsü devreye soktuğunu söyleyen Başkan Muhittin Böcek, “Belediyemize 150 tane E sınıfı ehliyetli, işin uzmanı otobüs şoförü alacağız. Ulaşım esnafının akaryakıt artışı, asgari ücret artışı gibi masraflarında artış var. Cuma günkü meclisimizde otobüsçü arkadaşlarımıza destek vereceğiz. Toplu ulaşımı belediye yapmak zorundadır. Otobüsçüleri mağdur etmeden bunlarla ilgili çalışma da yapıyorum. Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlarını bir araya getirdim. Otobüsler siyah plakalı olacak ve belediye taşıyacak. Bahanesi olmayacak. Bastımı sabah kontağa klima çalışacak. Sizlerden de bu konuda destek alacağıma inanıyorum” ifadelerini kullandı. >Selçuk ÖZTÜRK




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —