TOKİ’YE REKOR BAŞVURU

Gazipaşa’da, düşük ve orta gelirli vatandaşlara ev sahibi olma imkanı sunan 300 konutluk TOKİ projesine, 4 bin 730 kişi başvuru yaptı.

GÜNDEM 1.11.2022 13:39:00 0
TOKİ’YE REKOR BAŞVURU

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi olarak gösterilen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 13 Eylül'de açıkladığı "İlk Evim, İlk İş Yerim" projesi için Toplu Konut İdaresi Başkanlığına (TOKİ) yapılan başvurular sona erdi. Gazipaşa’da, düşük ve orta gelirli vatandaşlara ev sahibi olma imkanı sunan proje kapsamında inşa edilecek 300 konuta, 4 bin 730 kişi başvuru yaptı. Ev sahibi olma hayaliyle TOKİ’ye başvuru yapan vatandaşlar, çekilişin yapılacağı günü merak etmeye başladı.

MART 2023’E KADAR ÇEKİLİŞLER TAMAMLANACAK

TOKİ kura çekimi sonuçları için heyecanlı bekleyiş başladı. 81 il için 2+1 ve 3+1 konut başvurularının tamamlanmasının ardından gözler TOKİ kura çekimi tarihlerine çevrildi. Toplu Konut İdaresi Başkanı Ömer Bulut, TOKİ kura sonuçlarının kasım ayının ilk haftasında yapılacağını açıklamıştı. Mart 2023'e kadar konut ve arsalar için tüm kuralar etaplar halinde çekilecek ve hak sahipleri belirlenecek.

İLK KAZMA BİR AY İÇİNDE VURULACAK

Manşet Gazetesi’nin TOKİ yetkililerinden aldığı bilgiye göre, ilçemizde yapımına başlanacak TOKİ konutları, Bakılar Mahallesi ile Koru Mahallesi arasında bulunan 140 dönümlük alana inşa edilecek. Geçtiğimiz yıllarda Gazipaşa Belediyesi tarafından imar planı iptal edilen proje, TOKİ tarafından yeniden projelendirilerek Gazipaşa’ya kazandırılacak. Proje kapsamında ilk etapta 100, ikinci etapta 200 olmak üzere 300 konut inşa edilecek. Yetkililerden aldığımız bilgiye göre, proje kapsamında ilk kazmanın bir ay içinde vurulacağı belirtildi.

Öte yandan, ülke genelinde TOKİ’ye 8 milyona yakın başvuru oldu, resmi müracaatları tamamlanan talep sayısı ise 5 milyona yaklaştı.


Anahtar Kelimeler: REKOR BAŞVURU