TOKİ’DEN GAZİPAŞA’YA 300 KONUT

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi kapsamında TOKİ Gazipaşa’da 300 konut inşa edecek. Gelecek talebe göre konut sayısının arttırılma ihtimali de bulunuyor.

15.09.2022 18:55:00 0
TOKİ’DEN GAZİPAŞA’YA 300 KONUT

Düşük ve orta gelirli vatandaşlara ev sahibi olma imkanı sunan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) yurt genelinde cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesini hayata geçirecek. TOKİ, 5 yıllık süreçte 500 bin sosyal konut ile 50 bin iş yerinin yapımını ve 250 bin konut amaçlı arsayı içeren cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinin temeli yılbaşında atılacak. Antalya merkez ve ilçelerde ilk etapta 7100 konut yapmayı hedefleyen TOKİ, Gazipaşa’da 300 konut inşa edecek.

TALEBE GÖRE KONUT SAYISI ARTTIRILACAK

Manşet Gazetesi’nin TOKİ yetkililerinden aldığı bilgiye göre, ilçemizde yapımına başlanacak TOKİ konutları, Bakılar Mahallesi ile Koru Mahallesi arasında bulunan 140 dönümlük alana inşa edilecek. Geçtiğimiz yıllarda Gazipaşa Belediyesi tarafından imar planı iptal edilen proje, TOKİ tarafından yeniden projelendirilerek Gazipaşa’ya kazandırılacak. Proje kapsamında ilk etapta 100, ikinci etapta 200 olmak üzere 300 konut inşa edilecek. Gelecek talebe göre konut sayısı 300’ün üzerine çıkarılacak.

Vatandaşlar, toplamda 608 bin lira fiyata sahip 2 artı 1 konutlara, aylık 2 bin 280 liradan başlayan taksitlerle ve 240 ay vadeyle sahip olabilecek. Toplam 850 bin lira fiyata sahip 3 artı 1 konutların ödemesi 3 bin 187 liradan başlayan taksitlerle, 240 ay vadeyle yapılabilecek.

BAŞVURULAR BAŞLADI

Adı “İlk Evim, İlk İş Yerim” olarak belirlenen kampanyaya başvurular, dün itibariyle proje ilindeki Ziraat Bankası ve Halk Bankasının yetkili şubeleri ve e-Devlet aracılığı ile yapılmaya başlandı. Konut tipi 2+1 ve 3+1 ayrımı olmadan, proje bazında başvuru yapılacak. Hak sahiplerinin konut tipleri, ihale yapıldıktan sonra “konut belirleme kurası” ile belirlenecek ve başvuru bedeli 500 lira olacak. Bankalar aracılığıyla yapılan başvurular, 14 Eylül-31 Ekim 2022 tarihleri arasında kabul edilecek. e-Devlet başvuruları ise 28 Ekim’de sona erecek. e-Devlet üzerinden gerçekleştirilecek çevrimiçi başvurularda oluşabilecek yoğunluğu önleme adına başvurular kademeli olarak alınacak. T.C. Kimlik Numarasının son hanesi; 0 olan vatandaşlar 14 Eylül 2022 Çarşamba, 2 olan vatandaşlar 15 Eylül 2022 Perşembe, 4 olan vatandaşlar 16 Eylül 2022 Cuma, 6 olan vatandaşlar 17 Eylül 2022 Cumartesi, 8 olan vatandaşlar 18 Eylül 2022 Pazar, 19 Eylül 2022 Pazartesi gününden itibaren herhangi bir sınırlama olmaksızın tüm vatandaşlar söz konusu hizmeti kullanarak başvurularını iletebilecektir.

BAŞVURU ŞARTLARI

TOKİ aracılığıyla Gazipaşa’ya inşa edilecek konutlara, proje sınırları içerisinde en az 1 yıl ikamet eden veya projenin yapılacağı il-ilçe nüfusuna kayıtlı, kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları üzerine ülke sınırları içinde tapuda kayıtlı konutları bulunmayan, daha önce TOKİ aracılığıyla ev satın almamış 18 yaşını doldurmuş Türk vatandaşları başvurabilecek. Başvuru sahipleri nüfus cüzdanı ile projenin bulunduğu ildeki yetkili banka şubelerinde “Başvuru ve Satın Alma Taahhütnamesi” imzalayacak. Sosyal konutlar için bir haneden tek başvuru alınabilecek, birden fazla başvuru yapılması durumunda başvurular geçersiz sayılacak. Şehit aileleri, harp ve vazife malulleri ile bunların dul ve yetimleri hariç başvuruda bulunacaklarda, aylık hane halkı gelirinin başvuru tarihi itibarıyla gıda, yol her türlü aldıkları yardımlar dahil olmak üzere İstanbul için en fazla net 18 bin lira, yurt genelinde ise en fazla 16 bin lira olması şartı aranacak.

İLK BAŞVURU SAYISI 225 BİNİ GEÇTİ

Öte yandan, sosyal konut projesinde ilk gün başvuru sayısı 225 bin oldu. Bakan Kurum, başvuruların Ekim ayı sonuna kadar devam edeceğini, belirlenen şartlara göre 18 yaşını geçmiş, kendisine ait bir evi bulunmayan ve projedeki gelir sınırlarını aşmamış her bireyin başvuru yapabileceğini duyurdu.


Anahtar Kelimeler: GAZİPAŞA’ KONUT