TİP’LİLER 1 MAYIS’I KUTLADI

.

SİYASET 3.05.2023 17:34:00 0
TİP’LİLER 1 MAYIS’I KUTLADI

1 MAYIS İşçi ve Emekçi Bayramı’nda konuşan Türkiye İşçi Partisi (TİP) Antalya Milletvekili Adayı Kerim Uğur, “Bugünkü rant ve sermaye düzeninin güvencesi olan tek adam rejimi, toplumsal barışın ve demokrasinin de önündeki en büyük engeldir” dedi.

1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı’nı Alanya İskele Şelale Meydanı’nda kutlayan Türkiye İşçi Partililer, Gazipaşa’dan Alanya’ya giden Eğitim-Sen, Eğitim-İş, Genel Sağlık-İş Sendikası üyeleri ile işçi ve emekçileri birlikte “Yaşasın 1 Mayıs” sloganları attılar. Türkiye İşçi Partisinden Antalya Milletvekili adayları Kerim Uğur, Ayşe Bilge Kalın ve Betül Ürküten’in de hazır bulunduğu kortejde Atatürk Caddesi’nden İskele Bölgesi’ne kadar yürüyüş gerçekleştirildi. Sorunların çözümü için alanda olan emekçiler seçimler için de taleplerinin arkasında olduğunu göstermek için meydanlarda yer aldılar. 1 Mayıs programı için ilçeden otobüs kaldırılan etkinlikte Gazipaşa’dan da binlerce kişi ‘Emek ve Dayanışma Günü’ nü şarkılar, sloganlar eşliğinde kutladı.

TEK ADAM REJİMİ DEMOKRASİYE ENGELDİR

1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı’nda konuşan Türkiye İşçi Partisi (TİP) Antalya Milletvekili Adayı Kerim Uğur, “Türkiye İşçi Partisi olarak ülkenin dört bir köşesinde 1 Mayıs’ta alanları doldurduk. Burada bizimle binlerce işçi ve emekçi, ekonomik krize, işsizliğe karşı, depremin yarattığı yıkıma karşı birlik ve mücadele talebiyle alanlara çıktı. 20 yıllık AKP iktidarının biriktirdiği sorunların çözümü için emekçilerimizle birlikte sloganlar atarak hakkımızı haykırdık. Bugün kü rant ve sermaye düzeninin güvencesi olan tek adam rejimi, toplumsal barışın ve demokrasinin de önündeki en büyük engeldir. Biz öyle bir dünya istiyoruz ki, zengin fakir ayrımı olmasın, dil, din, ırk, ve cinsiyet ayrımı yapılmasın. İnsana insan olduğu için değer verildiği bir Türkiye istiyoruz” dedi. 

 


Anahtar Kelimeler: ’LİLER MAYIS’ KUTLADI