Tarih: 12.05.2023 13:18

TİP’Lİ ADAYLAR GAZİPAŞA’YLA BULUŞTU

Facebook Twitter Linked-in

14 Mayıs seçimlerine yönelik önemli açıklamalarda bulunan TİP’li adaylar, TİP ve Kılıçdaroğlu için destek istedi. TÜRKİYE İşçi Partisi (TİP) 27. Dönem Milletvekili olan, 28. Dönem Antalya Milletvekili Adayı ve Genel Başkan Yardımcısı Barış Atay Mengüllüoğlu ile 28. Dönem Antalya Milletvekili Adayı Yunus Başaran, seçim çalışmaları kapsamında halk buluşması için ilçeye geldi. Başaran ve Mengüllüoğlu’na Gazipaşalı aday Kerim Uğur da eşlik etti. Atay ve Başaran beraberindeki heyetle birlikte ilk olarak TİP Gazipaşa İlçe ofisinin açılışını gerçekleştirdi. İlçede esnaf ziyaretleri de gerçekleştiren TİP’li adaylar, Gazipaşa Manşet Gazetesi’ni de ziyaret etti. Gazetede ve seçim ofisi açılışında konuşan adaylar, 14 Mayıs seçimlerine yönelik önemli açıklamalarda bulundular. 

“BİR OY TİP'E BİR OY KEMAL'E”

Açılış konuşmasını Gazipaşalı milletvekili adayı Kerim Uğur yaptı. Uğur açıklamasında “Gazipaşa'mızın sıkıntılarını çok iyi biliyoruz, onun için buradayız, burada olmak zorundayız ve devamlı olarak burada kalacağız artık. Önceden yollarda 5-10 metrede bir hayvancılıkla uğraşan insan görürdük, şimdi neredeyse yok denecek seviyeye geldi. Biz bunların yeniden var olması için çabalıyoruz, yeniden halkın sesi olmak için varız. Halkın olanı halkça paylaşıldığı bir düzen için bir oy TİP'e bir oy Kemal'e diyoruz” İfadelerini kullandı.

“SİZİ BEN KURTARACAĞIM DİYENE İNANMAYIN”

Ardından açıklama yapan TİP Antalya Milletvekili Adayı Yunus Başaran ise şöyle konuştu:“Kerim kardeşimiz Gazipaşa’nın sorunlarına bizden çok daha vâkıf. Benim Gazipaşa’ya dair söyleyeceğim şey; Gazipaşa tekrar muz kokularına kavuşmalı, tekrar tarımı canlandırmalıdır. Gazipaşa’daki göçü durdurmalıyız, buradaki nüfusu eski günlerine döndürmeliyiz. Turizm alanında; Antalya bir turizm kenti olmasına rağmen çok ciddi sorunlarla karşı karşıyayız. Başında da askı meselesi geliyor. Askı meselesi nedir?; Siz 6 ay çalışıyorsunuz, 6 ay sonra sözleşmeniz askıya alınıyor. Ne maaş alabiliyorsunuz, ne işsizlik maaşı alabiliyorsunuz, ne sigortanız yatıyor, ne de başka bir yerde sigortalı olarak çalışabiliyorsunuz. Yani diyorlar ki sen 6 ay çalış, 12 ay geçin. Bunun adı askı sistemi. Biz de 100 turizm patronunun kârını askıya alacağız, bu kârı 100 bin turizm işçisine dağıtacağız, bu sorunu hep birlikte çözeceğiz. Bütün doğal güzelliklerimiz hızla yok ediliyor. Bu da Antalya’nın her köşesinin ikliminin değişmesine neden oluyor. Bu kış yine doğru düzgün yağış almadı, yine bizi çok sıcak ve kurak bir yaz bekliyor. Gerçekten Antalya iklimi çöl iklimine dönecek. Biz sürekli olarak büyük patronların yok ettiği ormanlar nedeniyle, her tarafa açtıkları mermer taş ocakları nedeniyle, kıyılarımızı, kentlerimizi yağmalayanlar nedeniyle bu iklim değişikliği oluyor. Geldiğimiz noktada Antalya’da; paran yoksa çocuğunu okula gönderemiyorum, çocukları İmam Hatip’e gitmesin diye kredi çekmek zorunda kalıyorlar. Paran yoksa sağlık hizmeti alamıyorsun. Param yoksa artık Antalya’da yaşamıyorsun,  ev kiraları zaten asgari ücreti geçmiş vaziyette, emeklilerin zaten şansı yok. Antalya’da bizim tespit edebildiğimiz 5 bin öğrenci kaydını dondurdu. Çünkü artık Antalya’da yaşama şansı kalmadı. Cemaat yurtlarında dolu her yer, çocuklar oraya itiliyor. Biz bu yurtların hepsine el koyacağız, hepsi kamunun olacak. Laiklik bizim için hayati bir organdır, biz bunu tekrar geri kazanmak zorundayız. Son olarak şunu söylemek istiyorum; “Sizi ben kurtaracağım ”diyen ben olsam dahi inanmayın. Bizi bir kaç kişi kurtarmaz.  Biz ancak geleceğimizi, çocuklarımızı, insanca yaşam koşullarının birlikte mücadele edersek kazanırız.” 

“BU SEÇİM O SEÇİM OLACAK”

“Artık içiniz rahat olsun Türkiye İşçi Partisi var” diyen TİP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Adayı Barış Atay Mengüllüoğlu da “Ve bu seçim o seçim olacak. Şimdiye kadar size emanet ettiğimiz oyları geri istiyoruz, onlar bizim çünkü.  Benim ailem de yıllarca CHP’ye oy verdi. Bazen CHP’li arkadaşlar endişe ediyor, TİP milletvekili adayı çıkarırsa bizim milletvekilimizden mi düşer diye. Böyle bir veri yok elimizde. Kimden düşeceğini bilemeyiz. Eğer mesele CHP’li arkadaşları göndermekse gitsin, ama bir Saadet’liyi göndermek bizim işimiz değil” dedi.

“PAZAR GÜNÜ BU İŞİ BİTİRECEĞİZ” 

Antalya’dan neden aday olduğuyla ilgilide konuşan Barış Atay Mengüllüoğlu, Antalya ve Hatay’ın birçok ortak noktası olduğuna da vurgu yaptı. Mengüllüoğlu açıklamasında, “Can'ın Hatay'dan adaylığıyla ilgili o müzakereyi ettikten sonra arkadaşlarımızla benim nereden aday olacağım meselesi bir tartışma başlığı oldu. Antalya herhangi bir yer değil. Sonuç itibariyle İstanbul'un bölgelerinden sonra Türkiye'nin en büyük seçim bölgesi. On altı vekili on yedi vekile çıktı. Seçmen sayısı çok yüksek. Sol sosyalist demokratik güçlerin güçlü olduğu, hem de öyle düşünmeyenlerin şu ana kadar iktidar desteğinden gittikçe uzaklaştı bir yer. Bu açılardan düşündüğümüz zaman Antalya doğru bir tercih. Bir taraftan da Yunus gibi değerli bir arkadaşımızın birinci sırada olması onun bizim için çok önemli olması. Bu mücadeleyi beraber vermemiz gerektiği konusunda da mutabık kaldık. Hatay Antakya ile Antalya arasında bir konvansiyonel bağda kurduk. Özellikle deprem sürecinden sonra olmuş gibi görünüyor ama depremden önce de Antalya'da tarım işiyle uğraşan çok sayıda Hataylı yurttaşımız var. Yani benimle aynı bölgeden daha önce buraya yerleşmiş insanlar var. Özellikle Alanya'da, Gazipaşa'da, Kumluca'da, özellikle tarım alanında ve halde. Yani çok ayrı da yerler değil. Bütün bu özellikler yan yana gelince Antalya en olabilir tercih olarak geldi. Son 2 gün hiç kimsenin endişe etmesine gerek yok. Her türlü provokasyon ihtimaline karşılık biz sakinliğimizi koruyacağız. Pazar günü bu işi bitireceğiz” diye konuştu.

TİP’li milletvekili adayları İlçe ofisinin açılışının ardından Eski Bakırcılar Sokak’ta halk buluşmasına katıldılar. Gazipaşa halkı tarafından ilgiyle karşılanan TİP’li akşam saatlerinde ilçeden ayrıldı.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —