Tarih: 01.01.2024 10:05

TİP İDDİALI GELİYOR

Facebook Twitter Linked-in

DEMOKRATİK halkçı belediyecilik vizyonuyla çalışmalarına yön veren TİP, Gazipaşa’nın önündeki sorunların temelinde rant ve beceriksiz yöneticilerin yattığına dikkat çekti. Emek, insan, adalet, doğa, kadın ve gençlerle; siyasi duruşunun temelini oluşturan TİP, Gazipaşa’nın dinamiklerini harekete geçirip, sorunları çözme noktasında çalışmalara başlandığını duyurdu. Seçime yönelik belediye başkan aday adayları ve meclis üyesi aday başvurularının devam ettiğine dikkat çeken TİP, Gazipaşa halkını siyaset sahnesine davet etti. 


Türkiye İşçi Partisi Gazipaşa İlçe Örgütü’nden yapılan basın bildirisinde, “Türkiye İşçi Partisi olarak siyasi duruşumuzun temellerini emek, insan, doğa, kadın, gençler ve günümüz koşullarında en çok ihtiyaç duyduğumuz adalet oluşturmaktadır.  Bu temeller ne denli önemli olsa da maalesef günümüz siyasileri ve düzen partileri tarafından sahip çıkılmamakta ve her birisi giderek büyüyen birer sorun olarak toplumun önünde büyük engeller haline gelmektedir” ifadeleri kullanıldı. 
 

“GELİN HEP BİRLİK OLALIM”
“Gün geçtikçe zorlaşan hayat koşulları, emeğin ucuzlaması ve geçim derdiyle boğuşan insanlarımız siyaset alanlarını boşaltmıştır” ifadelerinin kullanıldığı bildiride, “Yönetimi ise basiretsiz ve liyakat sahibi olmayan kişiler sahiplenmiştir. Türkiye İşçi Partisi belirtmiş olduğumuz temeller çerçevesinde ülke siyasetinde yerini almıştır.  Türkiye İşçi Partisi Gazipaşa İlçe Örgütü de ilçemiz siyasetinde bu temel ilkelerini koruyarak Gazipaşa halkını siyaset sahnesine davet etmektedir. Gelin hep birlik olalım, örgütlü mücadelemizi beraber büyütelim demektedir” ifadelerine yer verildi. 


“EN BÜYÜK GÜÇ ÖRGÜTLÜ BİR HALKTIR”
TİP Gazipaşa İlçe Örgütü, kurulduğu günden beri Gazipaşa’nın sorunlarını araştırmış, bu sorunların kaynaklarına bakmış ve çözmek için mücadelesine başlamıştır. Bu sorunların özünde; rant ve ne yazık ki beceriksiz mevcut ve geçmişteki yöneticiler bulunmaktadır. Halkımız, bazı sorunlar konusunda umutsuz görünse ve çözümsüz olduğunu düşünse de örgütlü bir halkın çözemeyeceği hiç bir sorun yoktur. Bu yüzden TİP mücadelesini; öncelikle demokratik bir zeminde, emeğin baz alındığı, içinde kadınların ve gençlerin bulunduğu bir alanda sürdürmek istiyor. Parola “En büyük güç örgütlü bir halktır.”


“TÜRKİYE İŞÇİ PARTİSİ SEÇİMLERE GİRECEKTİR”
TİP’in yerel seçimlere gireceğinin açıklandığı bildiride şu ifadeler kullanıldı: “2024 Mart ayında yapılacak olan yerel seçimlerde Türkiye İşçi Partisinin Gazipaşa’daki durumu halkımızca merak edilmektedir.  Türkiye İşçi Partisi seçimlere girecektir. Bu seçim sürecinde partinin temel ilkelerinden asla taviz verilmeyecektir. Bir yerde rant varsa Türkiye İşçi Partisi tam olarak onun karşısındadır. Hırsızlığa, yolsuzluğa, kamusal varlıkların yağmalanmasına, ilçenin kendi kendine yetemeyecek duruma düşürülmesine, tarımı ve hayvancılığı çökerten politikalara karşıdır. Bu duruş bir siyasi parti, kurum ya da kişi bazında asla değişmeyecektir.  


İLÇENİN SORUNLARINA DİKKAT ÇEKİLDİ
İlçe siyasetine dair söylenecek çok fazla söz olmasına rağmen yaşanan gelişmeler trajikomik bir durumdadır. Kısaca değinmek gerekirse tüm siyaset, “kim aday olacak” safsatasından öteye gitmemektedir. Çünkü ortada bir rant kavgası vardır ve ilçemiz için en büyük sorun budur. Ancak rant sorunlarıyla paralel gelişen ve derinleşen başka sorunlar da vardır.  Bu sorunlardan en önemlisi şimdiye kadar Gazipaşa’nın gücü ve en büyük geçim kaynağı olan tarımdır.  Kontrolsüz yapılaşma ve tarım alanlarının hızla yok edilmesine yöneticiler sessiz kalmaktadır. Türkiye’de ekonomi politikalarına yön veren temel unsurun, taşınmaz mal sektörüne hâkim olan rant yaratma ve paylaştırma güdüsü olduğu gerçeği göz önüne alınırsa bu sorun sadece ilçemiz özelinde değil, ulusal çapta ele alınmalı ve artık bu rantçı yaklaşım terk edilmelidir. İlçemiz Türkiye’de tarımsal üretim açısından özel bir yere sahiptir. Bu yüzden tarımsal üretim konusu Gazipaşa için vazgeçilmez bir geçim kaynağıdır.  Tüm politika bu konu üzerinden planlanmalı ve yürütülmelidir. Gazipaşa bu konuda yeterli insan gücüne ve bilgi birikimine sahiptir. Tek sorun; yönetimsel olarak bu konuda hiçbir yatırım ve girişimin yapılmamasıdır. 


“HALKIMIZI SİYASETE MÜDAHİL OLMAYA ÇAĞIRIYORUZ”
Seçim sürecine dair partimiz özelinde belediye başkan aday adayları ve meclis üyesi aday başvuruları devam etmektedir. Partimizin ilkeleri çerçevesinde tüm kurum ve kuruluşlarla görüşmelerimiz sürmektedir. Bu süreçte tüm halkımızı siyasete müdahil olmaya çağırıyor ve bu durumu çok önemsiyoruz. Bu süreci yürütürken sistem partilerinden farklı olarak oy istemek için değil, halk olarak ne yapabiliriz, ilçemizi beraber nasıl yönetebiliriz düşüncesiyle hareket ediyoruz. Belediyelerin klasik belediyecilik hizmetleri olarak adlandırılabilecek temel hizmetlerden oluşan hizmet sepetini genişleterek; ilçemizin sosyal yapısına etki edecek eğitim, sağlık, kültür, refah gibi alanlarda da hizmet sunan bir kurum haline gelmesini sağlamayı hedefliyoruz.


HALK ÇALIŞTAYLARA DAVET EDİLDİ
Emekten yana, demokratik ve halkçı bir belediyecilik anlayışı içinde, Türkiye İşçi Partisi olarak Antalya genelinde yapmayı planladığımız yerel seçim çalıştaylarını ilçemiz özelinde de gerçekleştireceğiz. İlçemizdeki her bir sorun için masalar oluşturup, hep birlikte bu sorunları ele alıp, halkımızla çözüm önerileri üreterek bu süreci tamamlamayı düşünüyoruz. Gazipaşa özelinde ele almayı düşündüğümüz konular; kentsel gelişim, ekonomik gelişim, kültür, sanat ve spor faaliyetleri, afet yönetimi, sosyal yaşam ve dayanışma, çevre ve sağlık, vb.dir. Gazipaşa için bu konuların her biri çok önemli olmakla birlikte; İlçe örgütümüz; ekonomik gelişim alanında “kırsal tarım ve turizm faaliyetlerini”, kentsel gelişim konusunda “şehir planlama”, “su yönetimi”, “afet yönetimi” ile “çevre ve sağlık” konularını öncelikli konular olarak değerlendirmektedir. Bu konular üzerinde ilerleyen günlerde parti ofisimizde paneller yapılacak olup, öncesinde halkımız bilgilendirilecektir. Demokratik halkçı belediyecilik kavramı sadece seçim anında ya da sonrası değil öncesinde de halkı siyasete dahil eden bir yerden anlaşıldıkça söylem ve pratik arasındaki bağın güçleneceği açıktır. Bu çalıştaylara katkı vermek ve bilgi almak isteyen herkes davetlidir.” >Geylani TOPALOĞLU




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —