TERZİ’DEN TÜRKÇÜLÜK GÜNÜ MESAJI

Türkçülük Günü dolayısıyla açıklama yapan MHP İlçe Başkanı Terzi, “Türkçülük Günü, her devrin adamı olmak yerine, her devirde milli menfaatleri göz önünde bulunduranların günüdür” dedi.

GÜNDEM 3.05.2023 14:40:00 0
TERZİ’DEN TÜRKÇÜLÜK GÜNÜ MESAJI

MİLLİYETÇİ Hareket Partisi (MHP) Gazipaşa İlçe Başkanı Numan Terzi, 3 Mayıs Türkçülük Günü dolayısıyla açıklama yaptı. 3 Mayıs Türkçülük Günü'nün sıradan bir günden ibaret olmadığını dile getiren Terzi, Türkçülük Günü’nün aynı zamanda bir fikri düşüncenin ve dik duruşun simgesi olduğuna dikkat çekti. “3 Mayıs Türkçülük Günü’nün temeli 1944’te atıldı” diyen Terzi, Türkçülük politikalarının daha da geçmişe dayandığına vurgu yaptı. 

“TÜRKÇÜLÜĞÜN DİRİLİŞ GÜNÜ OLAN 3 MAYIS'IN 79 YILI KUTLANIYOR”

Türkçülüğün Orta Asya’dan Sibirya ve Anadolu’ya, ardından tüm dünyaya yayıldığını ifade eden Terzi, “Türkçülüğün diriliş günü olan 3 Mayıs'ın 79’uncu yılı kutlanıyor. 3 Mayıs; 1944'ün Çarşamba gününe sabitlenmiş, Türk milletinin fikir ve aksiyon adamları birlik olmuş ve bir mücadelenin başlangıcının temelini atmışlardır. O gün, Başbuğumuz Alparslan Türkeş, Hüseyin Nihal Atsız, Reha Oğuz Türkkan, Zeki Velidi Togan, Nurullah Barıman, Cihat Savaş Fer, Nejdet Sancar, Cebbar Şenel, Cemal Oğuz Öcal ve Fethi Tevetoğlu ve beraberindeki ülküdaşlarımız, 3 Mayıs’ı Türk milletinin hafızasına kazımıştır” dedi. 

“SIRADAN BİR GÜN DEĞİLDİR”

 3 Mayıs Türkçülük Günü'nün sıradan bir günden ibaret olmadığını dile getiren Terzi, “3 Mayıs, bir fikri düşüncenin, ülkücü mücadelenin, ülkücü davanın ve dik duruşun simgesidir. Türkçülük Günü;  Türkçülüğü yüreğinde hisseden ve bunu siyasi görüşü ile hayata bakış açısına uygulayan bireylerin günüdür. Yine Türkçülük Günü, her devrin adamı olmak yerine, her devirde milli menfaatleri göz önünde bulunduranların günüdür. Bu ayrımı günümüzde net bir şekilde yaşadık. Milli menfaatleri göz ardı edenleri, menfaatleri uğruna kimlerle olduklarını bizzat gördük. Her devirde milli menfaatleri göz önünde bulunduranların ülküdaşlarımın 3 Mayıs Türkçülük Günü kutlu olsun. Turan çatısı altında tüm dünyaya yayılma ruhunu canlandıran ve aramızdan ayrılan ülküdaşlarımızı saygı ve rahmetle anıyorum. Ne mutlu Türk’üm diyene!” şeklinde konuştu.

 


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27