TERZİ TÜRKEŞ’İ ANDI İYİ PARTİ’Yİ ELEŞTİRDİ

MHP kurucu Genel Başkanı Başbuğ Alparslan Türkeş’i anma mesajı yayımlayan MHP İlçe Başkanı Terzi, İYİ Parti’yi hedef alarak, “Ülkü ve erdem gibi üstün değerlerle kurulan partimizden ayrılarak,

SİYASET 5.04.2023 12:13:00 0
TERZİ TÜRKEŞ’İ ANDI İYİ PARTİ’Yİ ELEŞTİRDİ

HDP’nin desteklediği masada yer alanlar olsa da, bizler yolundan ayrılmadık” dedi. 

MİLLİYETÇİ Hareket Partisi (MHP) Gazipaşa İlçe Başkanı Numan Terzi, Alparslan Türkeş'in ölümünün 26. yıldönümü dolaysıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Terzi, ömrünü milletine hizmet ve Türk dünyasının birlik beraberliği mücadelesiyle geçiren Milliyetçi Hareket'in Başbuğ’u Alparslan Türkeş'i vefatının 26. ölüm yıldönümünde özlemle ve saygıyla andıklarını söyledi. 

“YOLUNDAN ASLA VE ASLA AYRILMAYACAĞIZ”

Türkeş'in fikirlerine ve davasına sonsuza kadar sahip çıkacaklarını dile getiren Başkan Terzi, “Öngörü ve uzak görüşlülüğünü geniş vizyonuyla birleştiren Başbuğ Alparslan Türkeş'in devlet ve siyaset hayatında benimsediği ideal, ülkü ve erdem gibi üstün değerleriyle her zaman millete mal olmuş tarihi bir şahsiyettir. Türk siyasetine yön vermiş, Türk milletine ve Türk dünyasına hizmet etmiş, devletin selameti, milletin bekası, Cumhuriyetin ilelebet yaşayabilmesi için her türlü fedakârlığa göğüs germiş Başbuğ’umuzun yolundan asla ve asla ayrılmayacağız” dedi.

“DÜŞÜNCELERİ 'ÜLKEM, DEVLETİM, MİLLETİM' DİYEN BİR ANLAYIŞA SAHİPTİ”

Başkan Terzi, “Alparslan Türkeş; Türk siyasetinin daima aranan, fikirlerine başvurulan bilge bir insan olarak şartlar ne olursa olsun önce “Ülkem, devletim, milletim” diyen bir anlayışa sahipti. O'nun bu köklü devlet, millet aşkı ile ileri görüşlülüğü, birleştirici, uzlaşmacı, barışçı, yapıcı, rejimin korunması ve güçlendirilmesi yolundaki siyaseti sayesinde birçok kriz ortamından çıkılmış, huzura kavuşulmuştur. Başbuğ Alparslan Türkeş, en büyük ideallerinden birisi olan, Türk devlet ve topluluklarının kardeşlik, dostluk, birlik, dirlik, işbirliği ortamında birleşmeleri için iddialarını, özlemlerini Türk dünyasına ulaştıran kişiliktir. Aynı birlik, günümüzde Cumhur İttifakı tarafından sürdürülmekte, Türk devletleri ile kardeşlik ve birlik ruhu her alanda günden güne güçlenmektedir” ifadelerini kullandı. 

TÜRKEŞ’İN ANDI, İYİ PARTİ’YE YÜKLENDİ

Açıklamasının son bölümünde Alparslan Türkeş’i anıp, İYİ Parti’yi eleştiren Başkan Terzi, “Bu duygu ve düşüncelerle, Türk milletinin yetiştirdiği en büyük devlet adamlarından biri olan, toplumu saran manevi boşluğun tehlikelerini, toplumsal huzurun ahlaklı ve dürüst insanlarla temellenebileceğini her fırsatta dile getiren; ezan dinmez, bayrak inmez, vatan bölünmez diyerek; tek devlet, dek dil, tek bayrak ülküsünü savunan; verdiği demokrasi mücadelesi her geçen gün daha iyi anlaşılan Başbuğ Alparslan Türkeş'i ebediyete intikalinin 26. yıldönümünde rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz. Mekanı cennet, ruhu şad olsun” dedi. 

“Ülkü ve erdem gibi üstün değerlerle kurulan partimizden ayrılarak, HDP’nin desteklediği masada yer alanlar olsa da, bizler yolundan ayrılmadık” diyerek açıklamasını sürdüren Başkan Terzi, “Yolumuzdan dönüp, HDP’nin desteklediği, Türk devletlerine karşı tutum ve davranışları tartışılan bir ittifakta yer alanlara, halkımız en güzel cevabı 14 Mayıs’ta sandıkta verecektir” cümleleriyle sonlandırdı.

 


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27