TERZİ BOMBAYI PATLATTI

.

GÜNDEM 22.08.2024 09:09:00 0
TERZİ BOMBAYI PATLATTI

MHP Meclis Üyesi Numan Terzi, Tapu Müdürlüğü ve Milli Emlak’ta yaşanan yolsuzluk olayları karşısında sessiz kalan siyasi partileri eleştirdi. Devlet arazilerine siyasi referansla çöküldüğünü belirten Terzi, olayların siyasi referans sahiplerini tedirgin ettiğini ileri sürerek, hazine arazilerine çökenler arasında siyasi parti yöneticilerinin de olduğunu söyledi. 


MİLLİYETÇİ Hareket Partisi (MHP) Antalya Büyükşehir ve Gazipaşa Belediye Meclis Üyesi Numan Terzi, ilçe gündeminden düşmeyen Gazipaşa Tapu Müdürlüğü ve Milli Emlak’ta yaşanan yolsuzluklarla ilgili sosyal medya hesabından dikkat çeken bir açıklama yaptı. Açıklamasında Gazipaşa’daki siyasi parti ilçe başkanlarını hedef alan Terzi, başkanların yolsuzluk olayları karşısında sessiz kalmasını eleştirdi. Hükümetin yani devletin gücünü elinde tutan AK Parti’yi işaret ederek, söz konusu arazilere siyasi referansla çöküldüğünü belirten Terzi, yaşanan olayların şu anda referans sahiplerini tedirgin etmeye başladığını ileri sürdü. İddialarını daha da ileriye taşıyan Terzi, hazine arazilerine çökenler arasında siyasi parti yöneticilerinin de olduğunu söyledi. 


OLAYLAR HEPİMİZİ RAHATSIZ ETTİ
Gazipaşa Tapu Müdürlüğü ve Milli Emlak’ta yaşanan yolsuzluk olaylarının Gazipaşa gündemindeki yerini koruduğunu hatırlatan Terzi, “Geçtiğimiz günlerde ülke gündemine gelen ve hâlihazırda ilçe özelinde konuşulmaya ve gündemde kalmaya devam eden Milli Emlak arazilerinin birilerine peşkeş çekildiği hadisesi bütün duyarlı vatandaşlarımız gibi bizleri de fazlasıyla rahatsız etmekte. Enteresan olan asıl konu ise ulusal basında bile yer bulan böyle önemli bir konu hakkında ilçemizde ne yetkili bir kurumdan ne de herhangi bir siyasi partiden bir açıklama gelmemiş olması! Aslında hangi ortamda olursanız olun, kimle konuşursanız konuşun ilçenin başka bir gündemi yok! “Bugün şu kişiyi almışlar, yarın öbürünü bırakacaklar, asıl alınması gerekenler dışarıda” gibi konuşmalara şahit oluyoruz” dedi. 
 

“SİYASİ REFERANS SAHİPLERİ TEDİRGİN”
Yolsuzluk olaylarının ardından siyasi referansların tedirgin olduğunu belirten Terzi, “Peki bu kadar ilçemizi meşgul eden bir konu hakkında sizce siyasi partiler neden herhangi bir açıklama yapmaktan kaçınıyor ya da çekiniyor? Hepinizin aklına geleni buradan ben söyleyeyim! Aslında cevap belli, zamanında belli siyasi referanslarla elde edilen bu devlet arazileri, şu anda referans sahiplerini bile tedirgin etmeye başladı da ondan! Bu hazine ve orman arazilerini zapt eden, yağmalayan, tabiri caizse gözünü toprak hırsı bürümüş bu insanlar arasında siyasi partilerin yöneticilerinin olduğu ve siyasi güçlerini kullanarak bu işgali gerçekleştirdikleri söyleniyor. Peki hangi siyasi parti bu güne kadar kendi üyeleri arasından böyle birini ortaya çıkardı ve ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk etti? Tabi ki böyle bir durum söz konusu değil!” dedi. 
 

“KUL HAKKI, HELALLİK ALINMASI GEREKEN TEK GÜNAHTIR!”
“Hazine ve orman arazileri Beytü’l Mal’dir. Yani “Tüyü bitmemiş yetimin hakkı vardır!” Sözüne tam anlamıyla uyan, müstesna ve kutsal yerlerdir” diyen Terzi, açıklamasını şu sözlerle tamamladı: “Talan etmek, üzerine çöreklenmek, sahiplenmek, bu topraklar üzerinden usulsüz kazanç elde etmek her şeyden evvel kul hakkıdır ve kul hakkı, helallik alınması gereken tek günahtır! Bu bilinçle hareket edilmeli ve devlet malına bu bilinçle sahip çıkılmalıdır. Hepinizi saygı sevgi ve muhabbetle selamlıyorum...”
 

KİM BU SİYASİ PARTİ YÖNETİCİLERİ?
Gazipaşa’da infial yaratan yolsuzluk olaylarında cevabı merak edilen birçok soru var. MHP Antalya Büyükşehir ve Gazipaşa Belediye Meclis Üyesi Numan Terzi’nin gündeme getirdiği siyasi parti yöneticileri kim? Hükümetin yani devletin gücünü elinde tutan geçmiş dönem AK Parti ilçe yönetimleri ve mevcut yönetim bu olayın neresinde? AK Parti İlçe Başkanı Ramis Yiğit kamuoyunu meşgul eden gündemle ilgili ne gibi raporlar hazırlattı? İlçe Başkanı Yiğit, dosyada adı geçtiği ileri sürülen parti yöneticileriyle ilgili herhangi bir inceleme başlattı mı, disipline sevk edilen isimler oldu mu? AK Parti’nin mevcut yönetiminde de yolsuzluk olayına karışan isimler var mı? Tüm bu sorular cevaplarını bekliyor. 


“İŞİN İÇİNDE BAŞKA KİMLER VAR?”
Gazipaşa’da görev yaparken, yaptıkları ve yapmadıklarıyla tartışılan isimlerin başında gelen eski Tapu Müdürü Z.Ç. ve eski Milli Emlak Şefi A. Ö.’nün rüşvet, resmi belgede sahtecilik ve görevi kötüye kullanarak başka kim ya da kimlere kolaylık sağladığı da merak ediliyor. Gazipaşa’da yaşayan ve olaydan haberdar olan her birey, “İşin içinde başka kimler var?”, “Bilirkişiler ve muhtarlar bu olayın neresinde?”, “Yolsuzluk olayları bakanlara, milletvekillerine bulaşır mı?” sorularını merak ediyor. >Geylani TOPALOĞLU


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27