TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞI ANLATILDI

MİLLİ Eğitim Bakanlığı’nın ÇEDES projesi kapsamında İlçe Müftüsü Fahri Başar tarafından Avukat Kemal Akça Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde “Teknoloji canavara dönüşmeden” konulu konferans verildi.

EĞİTİM 3.06.2024 08:53:00 0
TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞI ANLATILDI

Millî Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı iş birliğinde hayata geçirilen Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum (ÇEDES) Projesi çerçevesinde Gazipaşa İlçe Müftülüğü’nün etkinlikleri sürüyor. ÇEDES projesi kapsamında İlçe Müftüsü Fahri Başar tarafından Avukat Kemal Akça Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde “Teknoloji canavara dönüşmeden” konulu konferans verildi. Konferansta bağımlılığın sadece içki, kumar, zina ya da bir takım şans oyunlarından ibaret olmadığını dile getiren Müftü Başar; telefon, internet ya da televizyona da ciddi oranda bağımlılık gösterildiğini vurguladı.


“BAĞIMLISI OLDUĞUMUZ ŞEYLERDEN UZAK DURALIM” 
Bağımlısı olunan şeylerden uzak durulması gerektiğini ifade eden Başar “Bugün her birimizin elinde bir akıllı telefon var. Bazen 3-5 dakika bakayım derken 1-2 saat geçmiş. İşte bu bağımlı olduğumuzu gösteriyor. Bu manada faydalı işlere bakılırsa sorun yok ama, faydasız işlerin faydalı işlerden daha çok olduğu görülürse bu sefer hem isyanda hem zarardayız demektir. Onun için biz de müftülük olarak bağımlılıkla ilgili bilinçlendirme toplantıları yapıyoruz. Bu anlamda herkes üzerine düşen görevi yerine getirerek kendi iradesine dur diyerek bir çeki düzen vermesi lazım” ifadelerini kullandı. >Vildan RENDE


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27