“TEK ADAM REJİMİNİ YOK EDECEĞİZ”

Türkiye İşçi Partisi Antalya Milletvekili Adayı Kerim Uğur, basın açıklaması düzenledi.

SİYASET 15.04.2023 14:16:00 0
“TEK ADAM REJİMİNİ YOK EDECEĞİZ”

Uğur, “ 16 Nisan’da yapılacak olan İşçi Partisi Antalya 28. Dönem Milletvekili adaylarının tanıtım etkinliğimize tüm yurttaşlarımızı davet ediyoruz” dedi.

TÜRKİYE İşçi Partisi Antalya 28. Dönem Milletvekili adaylığı ile ilçede ses getiren Kerim Uğur, memleketi Gazipaşa’da çıkarma yaptı. Sivil toplum kuruluşları, dernekler ve ilçede esnafları ziyaret eden Uğur, adaylık gelişmesinden sonrası ilk kez konuştu. Serbest muhasebeci olan Uğur, Eğitim Sen Gazipaşa İlçe Temsilciliğinde düzenlediği basın toplantısında “Tek adam rejimi ile birlikte baskının ve kutuplaşmanın boyutunun her geçen gün arttığı bu despot yapıyı kendi karanlığıyla birlikte yok edeceğiz” dedi. 

“2023 milletvekili seçimlerinde, geleceği aydınlık olan bir Türkiye hedefiyle; Türkiye İşçi Partisi’nin Antalya milletvekili adayı oldum. Adalet, özgürlük ve kardeşçe yaşayacağımız mutlu bir ülke için; ülkemize çöken karanlığı aydınlığa çevirmek amacıyla karşınızdayım” diyen milletvekili adayı, açıklamasına şöyle devam etti:“Öncelikle yaşadığımız deprem felaketinde yitirdiğimiz canlarımız için hepimize baş sağlığı diliyorum. Geride kalanlar için bölgemizi yenide ayağa kaldırmak şu süreçte en hayati görevimizdir. Ülke olarak hep birlikte gece yarısının bütün karanlığını, adeta gecenin 3’ünü yaşıyoruz.  Güneşin doğmasına çok az kaldı. Bütün amacımız karanlıkta kaybolmadan hep birlikte; özellikle gençlerimiz ve kadınlarımızla birlikte aydınlığa kavuşmaktır. Türkiye İşçi Partisi’nin varoluş amacı halkın olan hakkın hakça paylaşılmasıdır. Ülkemizin bütün zenginliklerini hep birlikte çalışarak çoğaltacak ve kardeşçe paylaşacağız. Tek adam rejimi ile birlikte baskının ve kutuplaşmanın boyutunun her geçen gün arttığı bu despot yapıyı kendi karanlığıyla birlikte yok edeceğiz. Adalete olan güvenin %20’ye düştüğü, ağzını açanın apar topar gözaltına alındığı, hukuksuz kayyum kararlarıyla millet iradesinin yok sayıldığı, emeğin karşılığının alınamadığı; adeta cehenneme dönen hayatlarımızı yeni dönemde hep birlikte yaşanabilir kılacağız. Ülkemizi toplumun bütün kesimlerinin katılımıyla yeniden yaşanabilir bir ülke haline getireceğiz. Türkiye İşçi Partisi her durumda ve her koşulda adalet ve özgürlük temelinde; halkımızın refahını, huzurunu, barışı ve kardeşliği savunmaktadır.”

YOLSUZLUK ARTTIKÇA FAKİRLEŞİYORUZ

İşçi Partisi Antalya Milletvekili Adayı Kerim Uğur, partisi olarak bütün seçmenlere dokunacaklarını ve ülke gerçekliğini anlatacaklarını dile getirerek şunları kaydetti: “Hepimizin hayatı birbirimize değerek geçiyor. Birimiz mutluysa, bu mutluluğu hep birlikte paylaşarak çoğaltıyoruz.  Birimiz mutsuzsak, bu mutsuzluk bir süre sonra hepimizin mutsuzluğu oluyor. Çünkü hepimizi mutsuz eden nedenler aynı sebepler. Çünkü her birimiz bu geminin farklı katlarında yaşasak da hepimiz aynı geminin yolcularıyız. Her gün bizi adeta ‘harikalar diyarındaymışızcasına’ aslında var olmayan bir ülkeye götüren bu iktidarın propaganda kanallarından kafamızı biraz kaldırdığımızda, ülkemizin nasıl acımasızca sömürüldüğünü görüyoruz. Berlin’e Sovyet güçleri girdiğinde hala savaşı kazandığını düşünen Alman halkı gibi halkımız da ülkemizin düştüğü bu karanlığı, yapılan bu kara propaganda nedeniyle görmekte zorlanıyor. Türkiye İşçi Partisi olarak seçimlere kadar dokunabildiğimiz bütün seçmenlere dokunacak; yaşadığımız ülke gerçekliğini anlatacağız. Şuna inanıyorum ki, ancak bu kara propagandayı kırarak ve insanları aydınlatarak ülkemizin rotasını umuda, mutluluğa, özgürlüğe ve hakça paylaşıma çevirebiliriz. Bunu başaracağız. Ülkemiz geçen yılı %107 enflasyon oranları ile kapadı. Ekonomik kriz halkımızın bütün katmanlarına en acı şekilde sirayet etmiş durumda. Bu, diğer tehdit altında olan kazanımlarımızla birlikte ekonomik kazanımlarımızı da son derece tehlikeli bir noktaya çekmeye başladı. Toplum sosyolojimize uymayan bu yönetim biçimiyle ne yazık ki yönetilemiyoruz.  Ülkemizin yüzde 80’i ya yoksulluk sınırında ya da altında yaşıyor. Yolsuzluk arttıkça fakirleşiyoruz ve fakirleştikçe bizleri sadaka kültürüne alıştırmaya çalışıyorlar. Yoksullukla beslenen bu iktidar bu ülkenin artık kaderi olamaz; olmamalı. Buna hep birlikte ‘dur, artık yeter’ dememiz gerekiyor.”

ÇOCUKLARIMIZN AÇ YAŞAMADIĞI BİR ÜLKE 

“Kadınlarımızın sosyalleşmelerinden, ses çıkarmasından, çalışmasından rahatsız olan bir yönetim biçimiyle karşı karşıyayız.” diyen Kerim Uğur, “Kadına şiddeti cezalandırmanın ötesinde neredeyse mükâfatlandıracak bu anlayışı asla kabul etmiyorum. Toplumu ayakta tutan en önemli unsur kadınlardır. İstanbul sözleşmesinin tekrar hayata geçeceği ve kadın haklarının kadınlara eksiksiz olarak verileceği, bütün kız çocuklarımızın fırsat eşitliği çerçevesinde eğitim öğretim göreceği bir Türkiye yaratacağız. Gençlerimizin hayal kuramadığı ve adeta ülkeden gitmek için fırsat kolladığı bir ülkede huzur ve mutluktan söz edilemez. 14 Mayıs sonrası gençlerimizin ve çocuklarımızın aç yaşamadığı, geleceğe umutla bakarak, hayal kurabildiği, fikirlerini özgürce haykırabildikleri bir ülkede yaşayacağız. Yıllar boyu ülke olarak kendi kendine yeten bir tarım politikasından eve tane tane soğan patates alınan bu dönem tarih kitaplarında objektif olarak yer bulacaktır. Diğer taraftan hayvancılık ülkemizde en kötü dönemini yaşıyor. Hayvanı yetiştiren mutsuz çünkü zarar ediyor, onu soframıza sunmak için hazırlayan mutsuz çünkü satın alma gücü düşük ve satın alan bizler kat ve kat mutsuzuz çünkü satın alamıyoruz. Hep birlikte et fiyatlarını haber kanallarının sağ alt köşelerinde yer alan döviz kurunu takip eder gibi takip ediyor, halk olarak en ucuz neresiyse oradan satın almak için çaba gösteriyoruz.  İşte bu dönemin yaratıcıları her fırsatta kendi menfaatlerini çocuklarımızın tabağındaki bir dilim lokmadan bile önde tutan ve adeta bir çekirge sürüsü misali ülkeyi talan etmek için ant içmiş tek adam rejimi ve onun temsilcileridir. Türkiye İşçi Partisi bütün bu yaşananlardan hesap sormak için; tabağımızdakine göz dikenlere ‘hayır’ demek için mecliste olmak zorundadır.” İfadelerini kullandı.

SORGULAMAKTAN VAZGEÇMEYECEĞİZ

Uğur, sorgulamaktan asla vazgeçmeyeceklerini belirterek şöyle devam etti : “İnsanlarımız emeğinin karşılığını alamıyor. Gübre fiyatlarının katlanarak arttığı, akaryakıt fiyatlarının çiftçiyi son derece zorladığı bu kara döneme son vermek zorundayız. Çiftçinin hak ettiğini alamayıp üretimden vazgeçtiği, çiftçiden çok ucuza alınan ürünlerin de nihai tüketiciye kat ve kat pahalı şekilde satıldığı bir durumdayız. Her adımda bizi yoksulluğa iten bu despot rejime artık hep birlikte ‘dur’ demek zorundayız. Çocuklarımızın yeterli beslenemediği bir ülkede yaşamaktan utanç duyuyorum. Yeni dönemde çiftçinin hak ettiğini kazanabildiği ve halkın bütün et ve tarım ürünlerini zorlanmadan alabildiği bir tarım politikasının kurucusu ve takipçisi olacağız. Sorgulamaktan asla vazgeçmememiz gerekiyor. Bir insan ne zaman soru sormaktan, sorgulamaktan vazgeçerse o zaman kaybetmeye başlıyor. Hepimiz soru soramaz, sorgulayamaz, eleştiremez, her şeye biat eden ‘kul’ yerine koyulduğumuz noktayı son aşamaya mı taşıyacağız? Yoksa 14 Mayıs sonrası kendi geleceğimizi kendimiz mi belirlemeye başlayacağız. İşte yapılacak olan bu seçimlerde bunu oylayacağız.  Hayatımızın en anlamlı zaferini parmaklarımızın ucunda taşıyoruz. Hep birlikte kardeşçe yaşayacağımız,  zenginlikleri hakça paylaşacağımız, özgürlüğün ve adaletin temelimiz olduğu güzel bir Türkiye’ye kavuşmak için Türkiye İşçi Partisi’nde buluşuyoruz. Çünkü Türkiye İşçi Partisi sizsiniz. Çünkü Türkiye İşçi Partisi sizin sesiniz.”

ADAY TANITIMINA DAVET 

Milletvekili adayı Kerim Uğur, açıklamasının sonunda ise “ 16 Nisan (yarın) saat 15.00’te yapılacak olan İşçi Partisi Antalya 28. Dönem Milletvekili adaylarının tanıtımını yapacağımız etkinliğimize tüm yurttaşlarımızı davet ediyoruz” dedi. >Vildan RENDE

 


Anahtar Kelimeler: REJİMİNİ EDECEĞİZ”