TATBİKATI BAŞARIYLA TAMAMLADILAR

İHH Gazipaşa Gönüllü Arama Kurtarma Ekibi, 17 Ağustos 1999 depreminin yıldönümü dolayısıyla İstanbul’da düzenlenen 4.Ulusal Büyük Deprem Tatbikatına katıldı.

GÜNDEM 21.08.2024 10:11:00 0
TATBİKATI BAŞARIYLA TAMAMLADILAR

Türkiye’de acı izler bırakan 17 Ağustos 1999 ve 6 Şubat 2023’te meydana gelen büyük depremler, ülkenin adeta bir dönüm noktası oldu. Bu tür doğal afetlere karşı eğitimli ve hazırlıklı olmak, can kaybını en aza indirmek için kritik öneme sahip. Ayrıca, Marmara Bölgesi, Kuzey Anadolu fay hattı dolayısıyla yüksek deprem riski taşıyor. Tarih, İstanbul’un büyük depremlerle karşı karşıya kaldığını ve kalacağını da gösteriyor. Bu kapsamda, 17 Ağustos 1999 depreminin yıldönümü münasebetiyle İHH Afet Yönetimi tarafından 16-18 Ağustos tarihleri arasında İstanbul’da 4.Ulusal Büyük Deprem Tatbikatı gerçekleştirildi. Tatbikatta 36 farklı istasyonda arama kurtarma çalışmalarının senaryoları uygulandı. Gazipaşa’dan tatbikat için giden 15 kişilik İHH Gazipaşa Gönüllü Arama Kurtarma Ekibi, tatbikatı başarıyla tamamladı. 


“DEPREM FELAKETİNİN BİR DAHA YAŞANMAMASINI DİLİYORUZ”
Tatbikatla ilgili İHH Gazipaşa Gönüllü Arama Kurtarma Ekibi tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “İHH Gazipaşa Gönüllü Arama Kurtarma Ekipleri olarak; olası afetlere karşı en hızlı ve en güvenilir müdahaleyi gerçekleştirmek için hazırız! İHH Gazipaşa Gönüllü Arama Kurtarma Ekibi olarak, 15 kişilik ekibimizle bizleri verilen görev doğrultusunda,  İstanbul Bakırköy - Şevketiye Mahallesi’ndeki bir enkazda yaralı olarak bulunan bir vatandaşımızın kurtarılması için kentsel arama kurtarma operasyonunu düzenledik. Bu vesile ile 17 Ağustos 1999 depreminde kaybettiğimiz vatandaşlarımızı tekrar rahmetle anıyor, bu tür felaketlerin bir daha yaşanmamasını diliyoruz.” >Aysel YILDIZ


Anahtar Kelimeler: TATBİKATI BAŞARIYLA TAMAMLADILAR