Tarih: 16.05.2024 09:36

TAŞINMAZ TİCARETİNE İLİŞKİN DEĞİŞİKLİK!

Facebook Twitter Linked-in

TİCARET Bakanlığı tarafından hazırlanan Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre; değişikliğin yürürlüğe girdiği tarih itibarıyla taşınmaz ticaretine ilişkin gelir veya kurumlar vergisi ya da meslek odası kaydı bulunan işletme ve sözleşmeli işletmelerce 31 Aralık’a kadar yapılan yetki belgesi başvurularında mesleki deneyim şartı aranmayacağını ifade eden Gazipaşa Emlakçılar Derneği (GAZEMDER) Başkanı Savaş Türker, Bakanlığın söz konusu süreyi 6 aya kadar uzatma yetkisinin olduğunu kaydetti.


“MESLEKİ DENEYİM ŞARTI KALDIRILDI” 
Türker, söz konusu düzenlemeyle emlak piyasasında, özellikle yetki belgeli emlak işletmelerinin aleyhine sonuçlar doğuran, kayıt dışılığın ve haksız rekabetin yarattığı olumsuzlukların önüne geçilmesinin hedeflendiğini dile getirerek “Bu süreç Gazipaşa’da faaliyet gösteren özellikle staj aşamasındaki meslektaşlarımın büyük çoğunluğuna çare olacak. Ayrıca ilçemizde işlettiğimiz süreç içerisinde belgesiz ve yetkisiz emlakçı kalmaması konusundaki çabamıza destek olacak bir uygulama. Mesleki deneyim şartına takılan üye meslektaşlarımızın bu yönetmelik ile eksiklerini tamamlayarak ‘Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesi’ konusunda ilçemizde bütünlüğü sağlamış olacağız. 
 

“TAKİPÇİSİ OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Tüm meslektaş ve üyelerimizin bu imkândan faydalanması için gerekli çalışmalara başladık. Satış danışmanı olarak çalışanların sigortalı çalışma şartı devam etmekte olup, seviye 5 yeterlilik belgesi yenileme sürecinde sigortalı çalışma şartı deneyimi aranmaya devam edecek. 14 Mayıs 2024 tarihli resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren yönetmelik ile emlak ofisleri, diğer gerekli belge şartlarını yerine getirerek belge başvurusunda bulunabilecek. Mesleğin düzen ve güvenirliliği hakkındaki her türlü yasal düzenleme ve işlemin uygulayıcısı ve takipçisi olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. >Vildan RENDE




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —