TARIMA BETON TEHDİDİ

Gazipaşa’da verimli tarım alanlarının imara açılmasını eleştiren Av. Ayşem Şanlı, “Gazipaşa’mızda uygulanan bu imarlaşma hareketi ciddi anlamda tarımsal üretimin geleceğinde risk ve tehdit yaratıyor” dedi.

GÜNDEM 15.03.2023 10:13:00 0
TARIMA BETON TEHDİDİ

TOPLU Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Bakılar Mahallesi ile Koru Mahallesi arasında bulunan 140 dönümlük alana yüzlerce konut inşa edecek. Bunun yanında yeni konutlar için yer bakan TOKİ’ye Korubaşı Mahallesi’nde yer tahsisi yapıldığı öğrenildi. Gazipaşa’da imar ve taşınmaz tartışmalarının bitmek tükenmek bilmediğini, hazine ve belediyenin tarım arazilerini TOKİ’ye devrederek imara açılmasına göz yumduğunu dile getiren Av. Ayşem Şanlı, Gazipaşa’da uygulanan imarlaşma hareketinin ciddi anlamda tarımsal üretimin geleceğinde risk ve tehdit yarattığına dikkat çekti. 

“BÖLGE HALKI BU DURUMA OLDUKÇA TEPKİLİ”

Gazipaşa’da tarımsal arazilerde yaşanan imarlaşma hareketine tepki gösteren Av. Ayşem Şanlı, “Bildiğiniz üzere geçtiğimiz yıllarda belde ve köyler mahalleye dönüştürüldü ve böylelikle taşınmazlar belediyelere devredilmiş oldu. Gazipaşa Belediyesi de bu devredilen taşınmazların kira bedelleriyle yıllarca kendi bütçelerine gelir sağladı. Ancak belediye bununla da yetinmeyip, bölge halkının geçim kaynağı olan tarım arazilerini TOKİ’ye devrederek buraları imara açıyor. Bölge halkı bu duruma oldukça tepkili. Ancak yetkililer, bölge halkına bir açıklama yapma gereği bile duymuyorlar” dedi. 

“SATIŞA SUNULMAYA BAŞLANDI”

İlçenin çok verimli tarım arazilerine sahip olduğunu dile getiren Şanlı, “Gazipaşa, Antalya’nın en verimli tarım arazilerine sahip ve bölge halkının büyük bir çoğunluğu tarım ile geçimini sağlıyor. Ancak yıllar içerisinde getirilen düzenlemelerle önce taşınmazların büyük bir kısmı belediyelere devredildi. Sonra bölge halkından bu yerlerde tarım yapılması karşılığında kiralar toplandı. Gelinen son noktada, ekili dikili tarım arazilerinin sahiplerine, kullanıcılarına herhangi bir söz hakkı bile tanınmadan satışa sunulmaya başlandı” diye konuştu. 

“CENNET GAZİPAŞA TAŞA TOPRAĞA DÖNÜŞECEK!”

Gazipaşa’nın taşa dönüşeceğini belirten Şanlı, “Belediye’nin TOKİ aracılığıyla gerçekleştirdiği bu tarım arazisi kıyımına tepkiler çığ gibi büyüyor. Bölge halkının imza topladığı, ilgili yerlere müracaat ettikleri söylentiler arasında ancak halk sorularına cevap bulamıyor. Doğayla iç içe Antalya’nın güzide yerlerinden ilçemiz Gazipaşa adeta cennetten bir köşe olarak herkesi kendine hayran bırakırken, yetkililer tarafından beton yığınına dönüştürülerek üzerinden rant sağlanıyor. Daha şimdiden birçok taşınmaz üzerinde ekili dikili alanlarda tahribata başlandığı, sessiz sedasız TOKİ aracılığıyla satıldığı ve çoktan bu yerlerde inşalara başlandığı söylentiler arasında” ifadelerini kullandı. 

“ÇİFTÇİLERİN EKMEK TEKNESİ ELLERİNDEN ALINACAK!”

İmara açılan arazilerin ilçe nüfusu ve ekonomisine doğrudan etki edeceğine değinen Av. Ayşem Şanlı, “İlçe nüfusumuzun büyük bir çoğunluğu tarım ile geçimini sağlamakta ve ata mesleği çiftçilikle uğraşmakta. Hal böyle olunca taşınmazların imara açılması ilçe nüfusunun hemen hemen tamamını etkiliyor. İlçe nüfusunun büyük bir kısmını ilgilendiren bu kararlar alınıp bu uygulamalar yapılırken halk neden göz ardı ediliyor? Bölge insanı “Gazipaşa’nın tarlaları yalnızca bir toprak parçası değil, bu bölge insanının ekmek teknesidir” diyerek tarım arazilerinin imara açılmasına karşı çıkıyor” değerlendirmesinde bulundu.

“TARIMSAL ÜRETİM RİSK ALTINDA”

Söz konusu uygulamaların tarımsal üretimi açısından risk teşkil ettiğine değinen Şanlı, “Gazipaşa’mızda uygulanan bu imarlaşma hareketi ciddi anlamda tarımsal üretimin geleceğinde risk ve tehdit yaratıyor. Doğa üzerindeki baskı gün geçtikçe daha fazla artıyor. Neden bu konuda kırsal alanda yaşayan vatandaşların görüşü alınmıyor, onlara fikirleri sorulmuyor? Sorduğu sorulara bir cevap bulamayan halk cennet Gazipaşa’nın beton yığınına dönmesine seyirci kalmak istemiyor” şeklinde konuştu.


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27