"TARIM CEBİMDE" UYGULAMASINI İNDİRİN!

İLÇE Tarım ve Orman Müdürü Nazan Durak Özçelik, vatandaşlara kurban alımlarından önce "Tarım Cebimde" uygulamasını indirmeleri gerektiğini kaydetti.

GÜNDEM 25.05.2024 11:53:00 0

Tarım ve Orman Bakanlığı, yaklaşan Kurban Bayramı’nda vatandaşların kurban ibadetini sorunsuz bir şekilde yerine getirmesi için geliştirdiği "Tarım Cebimde" uygulaması, vatandaşların satın almak istedikleri kurbanlık hayvanların aşılarını ve gerekli şartları taşıyıp taşımadığını sorgulamalarına imkan sağlayacak. Mobil uygulama  "Tarım Cebimde" üzerinden, kurbanlık hayvanların küpe numaraları girilerek büyükbaş ve küçükbaş hayvanlarla ilgili detaylara ve aşı bilgilerine ulaşılabilecek.


“TÜM BİLGİLERE ULAŞILABLECEK”
Vatandaşlara "Kurbanınızı almadan önce Tarım Cebimde uygulamamızı ziyaret etmeyi unutmayın" diye çağrı yapan İlçe Tarım ve Orman Müdürü Nazan Durak Özçelik, “Tarım Cebimde uygulamasında hayvansal üretim, küpe sorgulama kısmından hayvanın sağlık durumu, ırkı, aşıları ve diğer bilgileri yer alıyor. Öncelikle vatandaşlar mobil uygulama mağazalarından "Tarım Cebimde" uygulamasını cep telefonlarına ücretsiz indiriyor. Ardından, uygulamanın herkese açık "Hayvansal Üretim" ana menüsünden “Küpe Sorgulama” alt menüsü seçiliyor. Büyükbaş veya küçükbaş hayvan seçimi yapıldıktan sonra, satın alınmak istenen hayvanın küpe numarası girilerek "Sorgula” butonuna tıklanıyor. Gelen sonuçlarda, hayvanın yaşı, türü, ırkı ve aşıları hakkında tüm bilgiler görülebiliyor.” ifadeleri kullandı.


Özçelik, ilçe halkına kurbanlık hayvan satın alırken bakanlığın belirlediği kurallara dikkat etmeleri ve uygunsuzluk gördüklerinde de yetkililere bildirmeleri ricasında da bulundu. >Vildan RENDE


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27