Tarih: 12.01.2023 09:00

SYDV VATANDAŞIN YANINDA

Facebook Twitter Linked-in

SYDV tarafından bugüne kadar 313 hanede yenileme ve onarım çalışması yapılırken, 18 hanede çalışmalar devam ediyor. 

GAZİPAŞA Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) oturulamayacak durumda olan, insan sağlığı açısından risk teşkil eden evleri yıkıp yenisini inşa ediyor. Bu kapsamda Gazipaşa’da birçok çalışma gerçekleştiren SYDV, yeni projeleri hayata geçirmek için tespit çalışması yapıyor. Bu kapsamda Gazipaşa’daki 53 mahalle muhtarlarının taleplerini geri çevirmeyen SYDV Müdürü Ali Rıza Büyükakça, muhtarlardan gelen talepler doğrultusunda çalışmalarını sürdürüyor. Son olarak Korubaşı Mahallesi’ni ziyaret eden Müdür Büyükakça, Korubaşı Mahalle Muhtarı Ömer Özel’le birlikte mahallede tespit çalışması yaptı. 

4 HANE İÇİN BAŞVURU YAPILACAK

Korubaşı Mahalle Muhtarı Ömer Özel’in talebi üzerine mahallede tespit çalışması yaptıklarını dile getiren Büyükakça, “Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız tarafından hayata geçirilen ve vakfımız tarafından yürüttüğümüz ‘Barınma Projesi Programımız’ devam ediyor. Bu kapsamda Mahalle Muhtarımız Ömer Özel’in talebi üzerine mahallede tespit çalışması yaptık. 4 vatandaşımız için proje başvurusu yapacağız. Başvurumuz onaylanırsa vatandaşlarımızın evleri yıkılarak yenisi yapılacak, ya da evlerde onarım çalışması yapılacak” dedi. 

“313 HANEDE YENİLEME VE ONARIM ÇALIŞMASI YAPTIK”

Gazipaşa’da bugüne kadar 313 hanede yenileme ve onarım çalışması yapıldığını dile getiren Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Ali Rıza Büyükakça, “Devletimizin sunduğu imkanları vatandaşlarımızın hizmetine sunmaya devam ediyoruz. Bugüne kadar ‘Barınma Projesi Programı’ kapsamında 60 yeni evin yapımını tamamladık. 4 evde de inşa süreci devam ediyor. Bunun yanında 253 evde onarım çalışması gerçekleştirdik. 14 evde de onarım çalışmalarımız sürüyor. ‘Barınma Projesi Programı’ kapsamında toplam 313 hanede yenileme ve onarım çalışması yapıldı. 4 evde yenileme, 14 evde de onarım çalışmalarımız devam ediyor” ifadelerini kullandı. 

YAKLAŞIK 5 MİLYON TL KAYNAK TAHSİSİ YAPILDI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının yaptığı kaynak tahsisi hakkında da bilgi veren Büyükakça, “Yaptığımız tespitler ve kaynak talepleri neticesinde tamamlanan ev yapım ve onarımı faaliyetlerimiz için şuana kadar Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından 4 milyon 890 bin 692 TL kaynak tahsisi yapıldı” şeklinde konuştu. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —