SYDV BAYRAMI ES GEÇMEDİ

.

GÜNDEM 24.06.2024 10:42:00 0
SYDV BAYRAMI ES GEÇMEDİ

GAZİPAŞA Kaymakamlığı’na bağlı SYDV bünyesinde kurulan Vefa Sosyal Destek Grubu, haftalık belli periyotlarla gerçekleştirdikleri faaliyetlerini, bayramda vatandaşların mağduriyet yaşamaması için bayram öncesi 107 hane ziyareti ile tamamladı.


Gazipaşa Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) bünyesinde kurulan Vefa Sosyal Destek Grubu, Kurban Bayramı’nda vatandaşların mağduriyet yaşamaması için faaliyetlerini sürdürdü. İlçenin 46 mahallesinde çalışma gerçekleştiren Vefa Sosyal Destek Grubu, bayram öncesi de 107 hane ziyareti ile 155 faaliyet gerçekleştirdi.
 

BAYRAMLARINI KUTLAYIP FAALİYET GERÇEKLEŞTİRDİLER
Vefa ekibi son olarak, Çimenbağ, Akoluk, Esenpınar, Üçkonak, Yenigüney, Hasdere, Gürçam, Çile, Çığlık, Çakmak, Pazarcı, Göçük, Karatepe, Sugözü, Şahinler, Küçüklü, Ilıcaköy, Yeniköy, Gökçesaray, Doğanca, Aydın, Muzkent, Beyrebucak, Ekmel ve Zeytinada mahallelerine giderek hem yardıma muhtaç, engelli ve yaşlıları bireylerin bayramını kutladı, hem de faaliyetlerini sürdürdü.
 

“ONLARSIZ BAYRAMIN TADI OLUR MU?”
SYDV tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşlara verilen hizmetler hakkında bilgi veren Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Müdürü Ali Rıza Büyükakça, “Vakfımızca tespit edilmiş, yaşlı ve engelli vatandaşlarımızın ev temizliği ve kişisel bakımlarına ilişkin temel ve zaruri ihtiyaçları karşılanmıştır. Yapılan ziyaretlerde yaşlı vatandaşlarımızın gönülleri alınıp, hoş sohbet edilip, istek ve talepleri dinlenmiştir. Yaşlılarımız, geleceğimize ışık tutan adeta birer deniz feneridirler. Onların görmüş geçirmişliği, fert ve toplumlar için en büyük hazinedir. Bayramlar eli öpülesi büyüklerimizin kıymetini bilmek, onlarla birlikte hoşça vakit geçirmek, onlara sımsıkı sarılmak için vardır. Onlarsız bayramların tadı olur mu hiç? O yıllara meydan okunmuş eller öpülmeden, ağızlarından dökülecek hayır dualarını almadan yaşamının ne anlamı kalır? Yaşlılarımıza, eli öpülesi büyüklerimize iyi bayramlar dileyerek ellerini öptük. Onların hayır dualarını aldık. Biz Gazipaşa Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı olarak, yalnız bu bayram değil her bayram yaşlılarımızın yanındayız.” ifadelerini kullandı. >Vildan RENDE


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27