SÜRÜCÜ ADAYLARI DİREKSİYON BAŞINDA TER DÖKTÜ

GAZİPAŞA’DA hafta sonu yapılan direksiyon sınavında, 256 sürücü adayı direksiyon başına geçti. Sınava giren adaylar, ehliyet almaya hak kazanmak için direksiyon başında ter döktü.

GÜNDEM 27.05.2024 10:11:00 0
SÜRÜCÜ ADAYLARI DİREKSİYON BAŞINDA TER DÖKTÜ

Gazipaşa’da hafta sonu iki gün Motorlu Taşıtlar Sürücü Kursu (MTSK) direksiyon sınavları yapıldı. İki gün boyunca yapılan direksiyon sınavına cumartesi günü 138 sürücü adayı ve 25 görevli memur, Pazar günü ise 118 sürücü adayı ve 21 görevli memur olmak üzere toplamda 256 sürücü adayı ve 46 görevli memur katılım sağladı. Sürücü belgesi almak için, sürücü kurslarında verilen eğitimleri tamamlayan ve yapılan yazılı sınavda yeterli başarıyı gösteren sürücü adayları, direksiyon sınavı için belirlenen parkurda direksiyon başına geçerek ter döktü. 


Cumartesi ve Pazar günü olmak üzere toplam 256 sürücü adayı, belirlenen güzergâhta gözetmenler eşliğinde araç bilgisi, akan trafikte sürüş becerisi ve trafik algısına yönelik davranışlar, kalkış yapma, direksiyon hâkimiyeti, kavşaklara yaklaşma ve kavşaklarda dönüşler, hız kuralları, geri gitme, ani fren yapma ve park etme gibi konulardan sınava girdiler. Belirlenen parkuru hatasız tamamlayan sürücü adayları, sürücü belgesi almaya hak kazandı. Sınavda tamamlanması gereken parkurda hata yaparak başarısız olan sürücü adayları ise bir sonraki yapılacak olan direksiyon sınavında belirlenen parkurda yeniden direksiyon başına geçecek. >Aysel YILDIZ