Tarih: 23.10.2024 02:30

“SPORA İLK ADIM” PROJESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Facebook Twitter Linked-in

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığının birlikte yürüttüğü “Spora İlk Adım” projesiyle 81 ildeki ilkokul öğrencilerinin sporla tanışması sağlanıyor. İki bakanlık arasında imzalanan “İlkokullarda Spor Dalı Eğitimi Protokolü” kapsamında “Spora İlk Adım” projesi, Gazipaşa’da Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından da hayata geçirildi. “Spora İlk Adım” projesi çerçevesinde Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü’nde görevli eğitmen ve antrenörler eşliğinde Ahmet Tuncer ve Akalan İlkokullarında çeşitli branşlarda eğitimler verildi. İlkokul öğrencilerine düzenli fiziksel aktivite alışkanlığının kazandırılması, öğrencilerin spor aktivitelerine erişimlerinin sağlanması ve spor branşlarıyla tanışmasının hedeflendiği eğitimlerde;  atletizm, badminton, basketbol, bocce, cimnastik, dart, eskrim, futbol, futsal, halk oyunları, hentbol, judo, karate, kick boks, masa tenisi, okçuluk, satranç, tekvando, tenis ve voleybol branşları, öğrencilere uygulamalı olarak tanıtıldı. 

 

“SPORUN TABANA YAYILMASINI HEDEFLİYORUZ” 

Sporun tabana yayılması ve spor kulüpleri ile milli takımlara başarılı sporcuların yetiştirilmesi amacıyla başta İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olmak üzere birçok kamu kurum ve kuruluşları ile işbirliği çalışmalarının sürdüğünü dile getiren Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Yusuf Ateş, “Spora İlk Adım projesinin hedeflerimize ulaşmamızda önemli derecede katkı sağlayacağına inanıyorum. İlkokul öğrencileri, beden eğitimi dersleri dışında da okul sporlarına teşvik edilerek, spor aracılığıyla sosyal hayata katılımlarının artırılması ve spor kültürünün oluşturulması sağlanacak. 

 

“SADECE AKADEMİK OLARAK DEĞİL, FİZİKSEL AÇIDAN DA GELİŞİMLERİ SAĞLANACAK” 

Proje ile öğrencilerimiz okullarda sadece akademik alanlarda değil, her yönden gelişmiş birer birey olma yolunda bedensel, fizyolojik, psikolojik, sosyal ve duygusal anlamda da desteklenmiş olacak. 2024 - 2025 Eğitim Öğretim Yılı’nda “Spora İlk Adım”  projesinin ilk etkinliğini ise ilçemiz okullarından Ahmet Tuncer ve Akalan İlkokullarında çeşitli branşlarda antrenörler eşliğinde eğitim vererek gerçekleştirdik. Her hafta farklı bir okulda eğitimlerimiz devam edecek.” ifadelerini kullandı.

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —