Tarih: 03.01.2023 09:30

SÖZLEŞMELİ PERSONELE ASGARİ ÜCRET

Facebook Twitter Linked-in

Buna göre; belediyede görevli mühendis, mimar, tekniker, veteriner ve şehir planlayıcısının alacağı maaş 8 bin 500 lira, avukatın alacağı maaş ise 9 bin lira olacak şekilde karara bağlandı. 

GAZİPAŞA Belediyesi, yeni yılın ilk meclisi olan Ocak Ayı Olağan Belediye Meclis Toplantısı dün gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz başkanlığında dün saat 14.00’te yapılan toplantıya, Belediye Kültür Merkezi ev sahipliği yaptı. Toplantıya, MHP’li Hasan Can ve Murat Özgen ile CHP’li Onur Demir ve Cumhur Uğur mazeret bildirerek katılmadı. Önemli gündem maddelerinin görüşüldüğü meclis toplantısında “Denetim Komisyonu” üyelerinin seçimi yapılarak, belediyede çalışan sözleşmeli personellerin alacağı maaşlar belirlendi. 

Açılış ve yoklamanın ardından Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz ile parti grup sözcülerinin açılış konuşması yapıldı, akabinde gündem maddelerine geçildi. Toplantıda, İlçemiz Gazi (İstiklal) Mahallesi 101 ada 1 nolu parselde 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği ile ilgili İmar Komisyonu raporu görüşüldü. Söz konusu gündem maddesi, İmar Komisyonunun raporu doğrultusunda oybirliği ile kabul edildi. 

PAZARCI’DA SOKAK İSMİ DEĞİŞTİ

Mecliste, Pazarcı Mahallesi’nde bulunan ve ismi Mustafa Yüceson 6. Sokak olan sokağın adının Sabitler Sokak olarak değiştirilmesi talebi görüşüldü. Meclis üyelerinin oylamasına sunulan gündem maddesi oybirliği ile kabul edilerek, Mustafa Yüceson 6. Sokak olan sokağın ismi, Sabitler Sokak olarak değiştirildi. 

DENETİM KOMİSYONU SEÇİLDİ

Denetim Komisyonu’na CHP’den Onur Demir ve Cumhur Uğur, İYİ Parti’den Yalçın Özdemir, AK Parti’den Şevki Çağlayan MHP’den Avni Atay aday olarak gösterildi. Yapılan oylama sonucunda 15 oy alan Onur Demir, 16 oy alan Cumhur Uğur, 17 oy alan Yalçın Özdemir, 16 oy alan Şevki Çağlayan ve 15 oy alan Avni Atay, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yılda Denetim Komisyonu’na seçildiler.

ZABITAYA FAZLA MESAİ ÜCRETİ VERİLECEK

Dün yapılan meclis toplantısında, Belediye Zabıta Müdürlüğünün 26.12.2022 Tarih ve 24271 Sayılı zabıta maktu fazla mesai ücreti ile ilgili yazısı görüşüldü. Konuyla ilgili bilgi veren Başkan Yılmaz, “Bu her yılbaşı kanunen meclisten geçmesi gereken bir madde. 2023 yılı için belirlenen brüt bin 325 lira” dedi. Belirlenen ücret, meclis üyelerinin oylamasına sunuldu. AK Parti Grup Sözcüsü Mustafa Uysal, ücretin yetersiz olduğunu belirterek arttırılmasını istedi, ancak oylamaya geçildi. Zabıta memurlarının fazla mesai ücreti brüt bin 325 lira olarak oybirliği ile kabul edildi. 

Belediye İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün 13.12.2022 tarih ve 23804 Sayılı mahalle sınırları düzeltme talebi ile ilgili yazısı ve eklerini içeren gündem maddesi ise İmar Komisyonu’na havale edildi. 

SÖZLEŞMELİ PERSONELLERİN MAAŞLARI GÖRÜŞÜLDÜ

Yeni yılın ilk meclis toplantısında, Gazipaşa Belediyesi’nde çalışan veya çalışacak olan sözleşmeli personellerin maaşları belirlendi. Konuya ilişkin açıklama yapan Başkan Yılmaz, “Biliyorsunuz her yılbaşı sözleşmeli personellerin maaşlarını belirliyoruz. Geçen yıllar, genelde asgari ücret olarak belirlemiştik. Hatırlatmak için söylüyorum; geçen yıl mühendis 4 bin 500, mimar 4 bin 500, tekniker 4 bin 500, veteriner 4 bin 500, şehir planlayıcısı 4 bin 500, avukata biraz fark vermiştik 4 bin 750 idi. 

Bu yıl asgari ücret 8 bin 500’e çıkarıldığı için yine asgari ücret verilmesini istiyorum. Ama avukata biraz fark vermek istiyoruz. Yüzlerce dava var. Avukatımızın iş yükü oldukça ağır. O nedenle avukata 9 bin olmasının daha uygun olacağını düşünüyorum” dedi. 

“AVUKAT MAAŞI 9 BİN OLUR MU?”

Başkan Yılmaz tarafından açıklanan ücretler meclis üyelerinin onayına sunuldu. Konuyla ilgili düşüncelerini dile getiren AK Parti Grup Sözcüsü Mustafa Uysal, “Ben bu rakamları yetersiz buluyorum. Biraz daha arttırmamız gerekiyor. Avukat 9 bin lira olur mu ya? En azından işçilere 10 bin lira verelim, avukata da 13-15 bin velim diyorum” dedi. 

Mustafa Uysal’ın önerisine gülerek karşılık veren İYİ Partili Mehmet Yüksel, “Mustafa Bey bugün çok bonkör” dedi. 

SÖZLEŞMELİ PERSONELLERİN MAAŞLARI BELİRLENDİ

Söz konusu gündem maddesi Başkan Yılmaz’ın belirttiği ücretler meclis üyelerinin onayına sunularak oy birliği ile kabul edildi. Buna göre; belediyede görevli mühendis, mimar, tekniker, veteriner ve şehir planlayıcısının alacağı maaş 8 bin 500 lira, avukatın alacağı maaş ise 9 bin lira olarak belirlendi. 

Mecliste, Gazipaşa Belediyesine ait 07 UZ 196 plakalı kamyon hakkında, Kamu Yararına Tahsis Kararı alındı. Söz konusu gündem maddesi ve Yazı İşleri Müdürlüğünün derece değişikliğiyle ilgili yazısı ve kadro ihdası ile ilgili yazısını içeren gündem maddeleri, meclis üyelerinin oybirliğiyle meclisten geçti. 

Yine mecliste, atık piller ve ömrünü tamamlamış araç lastiklerinin bedelsiz olarak alınarak geri dönüşümünün sağlanması için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca yetkilendirilmiş olan kurumlar ile protokol imzalanması için Belediye Başkanına yetki verilmesini içeren gündem maddesi oybirliğiyle onaylandı. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —