SORUNLARA NEŞTER VURDU

Sarıağaç Mahallesi Muhtarı Ahmet Aman, Delice Çayı’nın ıslah ve taşlama çalışmalarının bittiğini belirterek, Bıçkıcı Çayı’nın da Ekim ayında ıslah yapım ihalesinin yapılacağının müjdesini verdi.

GÜNDEM 26.09.2023 12:54:00 0
SORUNLARA NEŞTER VURDU

GAZİPAŞA’DA, 2019 yerel seçimlerinde Sarıağaç Mahallesi’ne muhtar seçilen Ahmet Aman, geride bıraktığımız süreçte mahallesinde yaptığı çalışmalarla adından sıklıkla söz ettirdi. Antalya Büyükşehir Belediyesi, Antalya Su ve Atıksu İdaresi Genel Müdürlüğü (ASAT), Gazipaşa Belediyesi ve Devlet Su İşleri (DSİ) 13. Bölge Müdürlüğü’nden aldığı destekle mahallesinde kalıcı çözümler üreten Muhtar Aman; hem mahallesinde acil çözüm bekleyen yolları asfaltla buluşturdu, hem de mahallesinde taşkın riski bulunan çayları ıslah ettirdi.

 

7’DEN 70’E HERKESE HİZMET GÖTÜRMEK İÇİN ÇALIŞTI

ASAT’a, mahallesinde bulunan ve eskiyen içme suyu hatlarının yenilenmesi için talepte bulunan Muhtar Aman’ın talepleri geri çevrilmedi. ASAT ekipleri, mahallenin içme suyu borularını yenilerken, boru yenileme sırasında bozulan yollar da Antalya Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı ekiplerince onarıldı. Mahallesinin her köşesine hizmet götürmek için mücadele eden Sarıağaç Mahalle Muhtarı Ahmet Aman; mahallesi sınırları içinde bulunan mezarlıkları da rutin olarak temizlettirdi. 7’den 70’e herkese hizmet götürmek için mücadele eden Muhtar Aman, mahallesinin uygun noktalarına çocuk oyun alanları kurdurarak, mahallesinde yaşayan miniklerin de gönüllerini aldı. 

 

‘DELİCE ÇAYI’ ISLAH EDİLDİ

Şubat ayında Delice Çayı’nın ıslah çalışmalarına başlayan Muhtar Aman, geçen 7 aylık süreçte ıslah ve taşlama çalışmalarının sona erdiğini duyurdu. Sarıağaç Mahallesi’nde su taşkınlarının önüne geçilmesi için büyük bir yol kat ettiklerini belirten Aman, “Dere yatağındaki rüsubat, ağaç ve benzeri maddelerden temizlenmiş ve yapılan sedde ile yerleşim yeri ve tarım arazilerinde taşkın riski azaltılmıştır” İfadelerini kullandı. 

 

SIRA BIÇKICI ÇAYINDA 

Bıçkıcı Çayı’nın da ekim ayında ıslah yapım ihalesinin yapılacağının müjdesini veren Aman, o bölgedeki tarım arazilerimiz de bu sayede su baskınlarından kurtulacak.” dedi.

 

SEL VE TAŞKIN RİSKİ MİNİMUMA İNDİRİLDİ

Amacının, Sarıağaç Mahallesi’nin gelişmesine katkı sağlamak olduğunu söyleyen Aman, “Delice Çayımızın ıslah çalışması ve taşlaması sona erdi. Burayla ilgili yeni bir ihale yapıldı. Çayın üst kısımları da kısa sürede ıslah edilecek. Çalışmalar kapsamında sel ve taşkın riski minimuma indirildi. Yine mahallemizin içme suyu boruları yenileriyle değiştirildi. Bu hizmetler yapılırken, kazılan ve bozulan yollarımız, Büyükşehir ve Gazipaşa Belediyesi ekiplerince onarıldı. Yine Gazipaşa Belediyesi’nce, tüm yollarımızın bakımları yapıldı. Yama gerektiren yollar yamandı. Mahallemizde yapılan çalışmalar kapsamında çocuklarımızı da unutmadık. Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle mahallemize çocuk oyun alanları ve çocuk parkları yaptırdık” dedi. 

 

HERKESE TEŞEKKÜR ETTİ

Geride bıraktığımız süreçte mahallesinde kalıcı izler bırakan Sarıağaç Mahalle Muhtarı Ahmet Aman, mahallesinde yapılan çalışmalarda emeği olan herkese teşekkür etti. Muhtar Aman, “Mahallemize yaptığımız hizmetlerde emeği olan; DSİ Genel Müdürümüz Sayın Mehmet Akif Balta’ya, Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhittin Böcek’e, DSİ 13. Bölge Müdürümüz Özhan Erdanışman’a, ASAT Genel Müdürümüz İbrahim Kurt’a, Gazipaşa Belediye Başkanımız Mehmet Ali Yılmaz’a, ASAT Gazipaşa Şube Müdürü Erhan Özbudak’a, DSİ, Büyükşehir ve Gazipaşa Belediyesi personellerine mahallem ve şahsım adına teşekkür ederim” şeklinde konuştu. >Selçuk ÖZTÜRK

 


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27