SORUNA KİM ‘DUR’ DİYECEK?

Gazipaşa’da yaşanan otopark sorunu ve kaldırım işgalleri bitmek tükenmek bilmiyor. Kaldırımlara rastgele park edilen araçlar ve esnaflar tarafından kaldırıma konulan eşyalar, yayaların yürüme alanlarını gasp ediyor.

GÜNDEM 18.07.2022 11:55:00 0
SORUNA KİM ‘DUR’ DİYECEK?

Gazipaşa’da her geçen gün artan araç sayısı park sorununu beraberinde getirirken, kaldırımlara rastgele park edilen araçlar ve esnaflar tarafından kaldırımlara konulan eşyalar, park alanlarını kısıtlarken, kullanım hakkı yayaların olan kaldırımları daraltıyor. Yürüme alanları gasp edilen yayalar,  ekiplerden yaptırımı olan denetimlerin yapılmasını talep ediyor.

 

SÜRÜCÜLER USLANMIYOR

 

İlçede park alanlarının ücretsiz olması nedeniyle gelişigüzel yapılan parklar, vatandaşları ve sürücüleri çileden çıkarıyor. İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Büro Amirliği ekiplerince, her gün denetim ve kontrol yapılmasına rağmen bilinçsiz sürücüler hatalı park etmeye devam ediyor. Gazipaşa’nın işlek caddelerinde sorumsuzca araç parkeden sürücüler, cezalara rağmen uslanmıyor.

 

ŞEHİR MERKEZİ VE SAHİLDEKİ KALDIRIMLAR İŞGAL ALTINDA

 

Ekiplerin günlük yaptıkları denetimlere rağmen sorunun devam etmesi, duyarlı sürücüleri ve vatandaşları zor durumda bırakıyor. Şehrin işlek noktalarında park alanı bulmakta zorluk çeken sürücüler ise, araçlarını kaldırımlara park ederek, vatandaşların yürüyüş ve hareket alanlarını daraltıyor. Aynı durum yazın en işlek yerlerin başında gelen Selinus Sahili’nde de yaşanıyor.

 

SORUNLAR ÇÖZÜM BEKLİYOR

 

Bunun yanı sıra ilçede esnaflar, dükkanlarının önüne duba, tabela vb. engeller koyarak park alanlarını kısıtlıyor. İlçedeki hemen hemen her dükkanın önündeki yol kenarı esnaflar tarafından duba, tabela ve çiçek saksısı gibi engellerle kapatılıyor. Selinus Sahili, Uğur Mumcu Caddesi, Cumhuriyet Meydanı, İstiklal Mahallesi Rasih Kaplan Caddesi, Hastane Caddesi, Atatürk Caddesi (Belediye arkası) gibi işlek caddelerde yaşanan buna benzer sorunlar çözüm bekliyor.


Anahtar Kelimeler: SORUNA ‘’ DİYECEK?