SORUMSUZLUK!

.

GÜNDEM 24.06.2024 09:44:00 0
SORUMSUZLUK!

Cumhuriyet Mahallesi sakinleri Gazipaşa Meteoroloji Müdürlüğü binasından çevreye lağım salındığını iddia ederek duruma tepki gösterdiler. Kokudan ve lağım pisliğinde üreyen sinekten rahatsız olan bölge sakinleri, yetkilileri göreve çağırdı.

 

21. YÜZYILIN en büyük sorunlarından bir olan çevre kirliliği, Gazipaşa’da da engellenemiyor. İlçemizin farklı mahallelerinden geçip Akdeniz’e akan çaylar ve dereler, sorumsuzca kirletilirken, şehir merkezinde ki birçok inşaatın kanalizasyon ve atık sularının bilinçsizce çevreye salındığı ortaya çıkmıştı. Şimdide ortaya atılan bir iddiada kamu kurumunun çevreyi kirlettiği ileri sürüldü. Cumhuriyet Mahallesi D400 Karayolu üzerinde hizmet veren Gazipaşa Meteoroloji Müdürlüğü binasından çevreye lağım salındığını iddia edildi. 
 

VATANDAŞLAR TEPKİLİ
Gazipaşa Meteoroloji Müdürlüğü binasından çevreye lağım salındığını iddia eden Cumhuriyet Mahallesi sakinleri, duruma tepki gösterdiler. Kokudan ve lağım pisliğinde üreyen sinekten rahatsız olan bölge sakinleri, yetkilileri göreve çağırdı. Gazetemize gelen ihbarda, “Meteoroloji tarafından lağım salınıyor. Kokudan sinekten mahalle sakinleri şikayetçi.  Belediyenin WhatsApp hattına bildirdim. İlgili birimlere bildirmişler ancak çözüm yok. Kısaca pisliğin, sineğin içindeyiz. Lağımı saldıkları zaman gece uykudan uyanıyoruz” ifadeleri kullanıldı. 
 

KİRLİLİK HER GEÇEN GÜN ARTIYOR
Bunun yanında Korubaşı ve Yeni Mahalle sınırından geçen İnceağrı Çayı ile Bakılar ve Pazarcı arasından geçen Hacı Musa Çayı kirliliğin en yoğun olduğu yerler olarak dikkat çekiyor. Havalimanı bölgesinden geçen Bıçkıcı Çayı ve Delice Deresi de kirliliğin boy gösterdiği noktaların başında bulunuyor. Kendini bilmez, sorumsuzların çöplük alanı haline gelen çaylar ve dereler, kaçak moloz dökümü, kaçak hafriyat dökümü, sera atıklarının çevreye bırakılmasıyla adeta çöplüğü andırıyor. Dere içine bırakılan, bidonlar, mobilya atıkları, evsel atıklar, araç lastikleri, cam kırıkları sera atıkları, naylon parçaları, insan ve çevre sağlığı için tehlike oluşturuyor. Dere ve çaylara bırakılan çeşit çeşit tonlarca atık; denize ulaşarak, deniz ve deniz ürünlerini de tehdit ediyor.
 

DENETİMLER ARTSIN
Vatandaşlar, Gazipaşa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğünü ve denetim yetkisi elinde olan Gazipaşa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerini göreve çağırdı. Bunun yanında denetimlerin arttırılmasını isteyen vatandaşlar, bölgeye çöp bırakanlara ciddi yaptırımların uygulanmasını bekliyor. Gazipaşa’ya katı atık bertaraf tesisi kurulması çağrısı yapan ilçe halkı, çöplerle birlikte atıkların toplanarak bu tesiste işlenmesini istiyor. >Geylani TOPALOĞLU


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27