“SONSUZA KADAR CUMHURİYET!”

İYİ Parti Kadın Gazipaşa Politikalar Başkanı Meral Karabulut, Cumhuriyetimizin 99’ncu yıl dönümü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla açıklama yaptı.

GÜNDEM 31.10.2022 14:08:00 0
“SONSUZA KADAR CUMHURİYET!”

Konuşmasına Mustafa Kemal Atatürk’ün “Benim naçiz vücudum, bir gün elbet toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti, ilelebet payidar kalacaktır” sözleriyle başlayan Karabulut, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkması ile başlayan Kurtuluş Savaşımızın tarihe altın harflerle yazılan zaferle taçlanmasından sonra, 29 Ekim 1923 yılında ilan ettiği Cumhuriyet, Türk Milletimize ve gelecek nesillere bırakılan en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir. İşte bu değer, bizleri Milli bir Devletin onurlu, özgürce düşünebilen, eşit hakları olan birer ferdi, devletin tek ve gerçek sahibi haline getirmiştir. Türk toplumunu Cumhuriyetin ilan edilmesi ile Millet olma bilincine ulaşılmış ve bireyi de vatandaş konumuna yükseltmiştir. Tarihimizin en büyük ve kapsamlı çağdaşlaşma hamlesi olan Cumhuriyet, getirdiği yenilikler ve atılımlar ile Türk insanının ufkunu genişletmiştir. Cumhuriyetin ilanı ile başlayan ekonomik, sosyal ve siyasal değişimler Türk insanına yüksek bir dinamizm kazandırmıştır” dedi.

Karabulut, “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün nitelemesiyle bu "en büyük bayramımızda" geçmişimizle gurur duyuyor, yarınlara güvenle bakıyoruz. Bu anlamlı günde, Ulusumuzun uygar dünyada hak ettiği yeri almasını sağlayan Cumhuriyet'e, Atatürk gibi insanlığın övgüsünü ve sevgisini kazanan büyük bir Önder'e, bağımsız bir yurda, ülkesini gönülden seven kuşaklara sahip olmanın kıvancını yaşıyoruz. Cumhuriyet, korumamız ve ödün vermeden yaşatmamız gereken en değerli varlığımızdır. Cumhuriyet, toplumu ümmetten ulus, bireyi kuldan özgür vatandaş konumuna yükselten bir mucizenin yıldönümüdür” ifadelerini kullandı.

“NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!”

Gazipaşa Kadın Politikalar Başkanı Meral Karabulut, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Devletimiz ve ülkemiz, Cumhuriyetin bizlere verdiği güç sayesinde uluslararası camiada önemli bir yere sahip olmuş ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ortaya koymuş olduğu ilkelerle, Ülkemiz dünyanın en saygın ülkelerinden biri haline geldiğini ifade eden Karabulut, “Bu nedenle bizlere ve gelecek nesillere düşen en önemli görev; Türkiye Cumhuriyeti’nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü korumak, Atatürk ilke ve inkılaplarını koruyup kollamak, iç ve dış tehlikelere karşı duyarlı olmaktır. Atatürk’ün "En büyük eserim" dediği Cumhuriyet'i korumak ve ilelebet yaşatmak bizlerin tek görevi olmalıdır. Geleceğin büyükleri ve yöneticileri olacak gençlerimiz, Cumhuriyetin anlamını ve önemini kavrayacak, ülkemizin başarılarını katlayarak artıracak ve sonsuza kadar var olmasının güvencesi olacaktır. Bu duygu ve düşünceler ile 29 Ekim Cumhuriyet Bayramınızı en içten duygularımla kutluyor, Cumhuriyetimizin kurucusu olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, tüm şehit ve gazilerimizi saygı ve minnetle anıyorum. Ne mutlu Türküm diyene!”


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27