SÖNMEZ’DEN YERLİ ESNAF ÇAĞRISI

Gazipaşa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hasan Ali Sönmez, Gazipaşa halkına, Ramazan Bayramı alışverişini yerel esnaf ve sanatkardan yapması için çağrıda bulundu.

GÜNDEM 18.04.2023 12:06:00 0
SÖNMEZ’DEN YERLİ ESNAF ÇAĞRISI

ESNAFIN zor günler geçirdiğini belirten Sönmez, “Bayram alışverişinizi yerel esnafımızdan yapın hem esnafımız kazansın hem de Gazipaşa ekonomisi canlansın” dedi.
Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala çarşı pazarda hareketlilik başladı. Gazipaşalı vatandaşlar, bayram öncesi alışverişe başladı. Lokumdan şekere, tatlıdan kuruyemişe alışveriş yapmak isteyenler esnafların yolunu tuttu. Çocuklarına bayramlık almak isteyenler ise dükkanları geziyor. Gazipaşa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hasan Ali Sönmez, yaklaşan bayram öncesi Gazipaşa halkına, Ramazan Bayramı alışverişini yerel esnaf ve sanatkardan yapması için çağrıda bulundu. 


“ALIŞVERİŞİMİZİ KENDİ ESNAFIMIZDAN YAPALIM”


Gazipaşa esnafı olarak bayram öncesi ümitli olduklarını ifade eden Başkan Sönmez “ Esnaflarımız bayram hazırlıklarını tamamladı. Ülkenin omurgası yerel esnaflarımızdır. Bu anlamda yaklaşan Ramazan Bayramı öncesindeki alışverişlerimizi esnafımızdan yapalım. Esnaftan yapılacak her bir alışveriş gerçekten çok kıymetli. Bu alışverişler sayesinde esnafımızda bayramı ailesiyle birlikte sıkıntısız bir şekilde geçirir. Unutmayalım ki esnaf, kent ekonomisinin can damarı. Bunun farkında olalım ve Ramazan Bayramı alışverişlerimizi, yabancı sermayeli iş yerlerinden değil mahallemizin emektarı, dostumuz, akrabamız olan kendi esnafımızdan yapalım. Böylelikle hem esnafımız kazansın hem de Gazipaşa ekonomisi canlansın. Alışverişimizi kendi esnafımızdan yaparsak sıcak para, kentimizde kalır. Böylelikle her kesimin refahı artar, huzurlu ve mutlu bir tablosu oluşur” diye konuştu.


PARA GAZİPAŞA’DA KALSIN


Yerel esnaftan alışveriş yapıldığı takdirde Gazipaşa’nın da kazanacağını yineleyen Sönmez,  "Vatandaşlarımız giyim, ayakkabı, aksesuar, kozmetik alışverişini esnaf işletmelerimizden yapsınlar. Fiyat konusunda bir farklılık olmadığını görecekler. Vatandaşlarımız bayram şekerini, çikolatasını, meşrubatını, kolonyasını ve tüm ihtiyaçlarını mahalle veya çarşı bakkalımızdan yaparak esnaflarımızı sevindirsin ve onlara bayram sevinci yaşatsın. Yerel esnafımızdan alışveriş yaparak hem esnafımız kazansın hem Gazipaşa kazansın” İfadelerini kullandı.


ZİNCİR MARKETLERİN PARASI GAZİPAŞA DIŞINA ÇIKIYOR


Oda Başkanı Sönmez açıklamasına şöyle devam etti: “Yerel esnafımızın yanında çalışan ve akşam evine ekmek götürenler bizim çocuklarımızdır. Zincir marketlerin ve diğer büyük markaların Gazipaşa’ya bir katkısı yoktur. Zincir marketler kazandıkları parayı Gazipaşa dışına çıkarıyor. Bizler toplumsal değerlere önem veren ve her daim Gazipaşa halkımızın yanında olan esnaf ve sanatkarlarız. Vatandaşlarımızdan isteğimiz zor zamanınızda yanında olan esnafımızın yanında olmalarıdır. Herkese çağrımızdır, zaman birlik olma ve yerel esnafımıza sahip çıkma zamanıdır. Şimdiden tüm Gazipaşa hemşerilerimizin, değerli esnaf sanatkârımızın ve İslam âleminin Ramazan Bayramı'nı kutlar, hayırlara vesile olmasını dilerim."


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27