Tarih: 19.08.2024 08:49

SÖNMEZ’DEN YERLİ ESNAF ÇAĞRISI

Facebook Twitter Linked-in

Esnaf Odası Başkanı Hasan Ali Sönmez, Gazipaşa’da öğrenci velilerinin okul alışverişi yapmaya başladığına dikkat çekerek, ilçe halkının okul alışverişini yerli esnaftan yapmasını istedi. Yükselen kırtasiye maliyetlerini düşünen veliler ise ucuzluk peşinde. 


MİLLİ Eğitim Bakanlığı’nın (MEB), 2024-2025 eğitim öğretim yılının 9 Eylül’de başlayacağını duyurmasının ardından velileri okul alışverişi heyecanı sardı. Yeni eğitim ve öğretim sezonu öncesi okul alışverişi yapmaya hazırlanan öğrenci velilerine seslenen Gazipaşa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hasan Ali Sönmez, vatandaşların alışverişlerini yerli esnaftan yapmalarını istedi. Kırtasiye malzemesinin hijyenik ve kaliteli olması gerektiğini dile getiren Sönmez, “Bu husus, çocuklarımız için çok önemli. Alışverişlerimizi her türlü denetimleri yapılan esnaf ve sanatkarlarımızdan yapmalıyız” dedi.


“ALIŞVERİŞİ YERLİ ESNAFTAN YAPALIM”
Gazipaşa’da her sokakta bulunan ve her türlü ürünü satan zincir marketlerin kırtasiye ürünlerine de el altığını vurgulayan Sönmez, kırtasiye alışverişi için Gazipaşa esnafını işaret etti. Sönmez, “Okul kıyafetleri, çanta, ayakkabı ve kırtasiye malzemeleri okul alışverişlerinin olmazsa olmazı. Bu dönemde tüm okul alışverişini, yerli esnaftan yapalım. Yerli esnaftan yapacağımız okul alışverişiyle esnaflarımıza bir nebze olsun destek olalım. Vatandaşların, okul alışverişi yaparken cebine göre hesap yapması kadar doğal bir şey yok. Ancak, alışveriş konusunda ilçe halkına destek olmamız, yerel ekonominin canlı kalması tüm Gazipaşa için çok önemli” diye konuştu.
 

“MAHALLE KÜLTÜRÜMÜZÜ KORUYALIM”
Gazipaşa gibi nüfusu kalabalık olmayan ilçelerde mahalle kültürünün korunması gerektiğini hatırlatan Sönmez, “Öğrencilerin sürekli kullanacağı okul malzemelerinin kaliteli ve sağlıklı olmasına her zamankinden daha çok dikkat etmeliyiz. En güvenilir malzemeler mahallemizin yerel esnafında bulunur. Alınacak kırtasiye malzemelerinin içeriğine çok dikkat edilmeli. Gerektiğinde hesap sorabileceğimiz, güvendiğimiz, tanıdığımız, nazımızın geçtiği mahalle esnafımızdan alışveriş yapmalıyız. Böylece, hem çocuklarımızın sağlığını hem de mahalle kültürümüzü korumuş oluruz” ifadelerini kullandı. 


VELİLER UCUZLUK PEŞİNDE
Son yıllarda hızla artan maliyetler, kırtasiye ürünleri piyasasında da kendini gösterdi. Geçen yıla oranla yüzde 30 ila yüzde 60 arasında değişen fiyat artışları, velileri zor durumda bırakıyor. Bu yıl, bir okul çantasının maliyeti ortalama 1200 ile 2500 TL arasında değişiyor. Kalem, defter ve diğer kırtasiye ürünlerinin fiyatlarında yaşanan artış, öğrencilerin eğitim ihtiyaçlarını karşılamaya çalışan velilerin bütçesinde büyük bir yük oluşturuyor. Yükselen kırtasiye maliyetlerini düşünen veliler ise ucuz ürün ve iş yerlerini tercih ediyor. >Geylani TOPALOĞLU




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —