SÖNMEZ’DEN KORSAN KASAP UYARISI

Kurban Bayramına sayılı günler kala Gazipaşa Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Hasan Ali Sönmez, vatandaşları korsan kasaplara karşı uyardı.

GÜNDEM 12.06.2024 10:07:00 0
SÖNMEZ’DEN KORSAN KASAP UYARISI

GAZİPAŞA Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Hasan Ali Sönmez, 9 gün sürecek olan Kurban Bayramı için vatandaşlara korsan kasap uyarısında bulundu. Vatandaşların kurbanlıklarını işi bilen kasaplara kestirmeleri yönünde çağrı yapan Başkan Sönmez, kurbanların kesim, parçalanma ve doğrama işlemlerinin hijyenik ortamlarda yapılması gerektiğini dile getirdi.
 

“FAZLA BEKLETİLDİĞİNDE BAKTERİ ÜRETİR”
Sönmez, “Kurban Bayramı dolayısıyla her meslekte olduğu gibi bu meslekte de korsan diye tabir ettiğimiz kasaplar oluyor. Ehli olmayan,  kesimi sıkıntılı olanlara oda olarak uyarılarda bulunuyoruz. Kurbanlarınızın kesim, parçalanma ve doğranma işlemlerini hijyenik ortamlarda gerçek kasaplara yani mekan sahibi işyeri olan gerçek kasaplara yaptırılması konusunda halkımızı bilgilendiriyoruz. Hem sağlığımız için çok önemli çünkü ettir, fazla bekletildiği zaman ve hijyenik ortamda olmadığı zaman gerek kıyma gerek parçalama bakteri üretebiliyor. Bakteri ürettiği zamanda hastalık üretebiliyor” ifadelerini kullandı.


“CEZAİ İŞLEM UYGULUYORUZ”
Korsan kasapları yakalandıkları takdirde cezai işlem uygulandıklarını vurgulayan Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Hasan Ali Sönmez, “Korsan kasap diye tabir ettiğimiz kişiler yakalandığı zaman cezası çok ağır ceza ödüyor. Kazanacağı paranın kat kat fazlasını ödemek zorunda kalıyorlar. Çünkü bu işi ancak vergili, oda kayıtlı, mekân sahibi ve ehliyetli ustalık belgesi olan kişiler yapabilir. Kimsenin vatandaşlarımızın sağlığı ile oynamaya hakkı yoktur. Merdiven altı kaçak olarak bu işi yapanlar mutlaka cezalandırılır” diye konuştu. >Vildan RENDE


 


Anahtar Kelimeler: SÖNMEZ’ KORSAN KASAP UYARISI