SÖNMEZ İDDİALI GELİYOR

Gazisan A.Ş. Başkanlığına aday olan Gazipaşa Sanayi Kooperatifi Başkanı Mevlüt Sönmez, şirketin kötü yönetildiğini ileri sürüp, yapacağı çalışmalar hakkında üyelere umut verdi.

GÜNDEM 16.12.2022 09:27:00 0
SÖNMEZ İDDİALI GELİYOR

GAZİPAŞA Esnaf ve Sanatkarlar Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Mevlüt Sönmez, ortağı olduğu Gazisan İnşaat Emlak ve Ticaret Anonim Şirketi’nin (Gazisan A.Ş.) 18 Aralık’ta yapılacak 2019, 2020, 2021 Yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda şirketin Yönetim Kurulu Başkanlığı adaylığını açıklamış, Veysel Tunay, Mehmet Göbekli ve Tuna Yıldız gibi isimleri Yönetim Kurulu Üyeliğine aday göstermişti. Genel kurul öncesi yeni bir basın açıklaması yapan Sönmez, şirket üyelerini yapılacak seçimlere davet etti. 

“AVM’NİN SAHİPSİZ OLMADIĞINI GÖSTERECEKSİNİZ”

Seçimin, Gazipark Alışveriş Merkezi (AVM) için hayati bir öneme sahip olduğunu ifade eden Sönmez, seçimi kazanması durumunda AVM’nin sorunlarını çözeceğini iddia etti. Gazisan A.Ş.’nin kötü yönetildiğini ileri süren Sönmez, “Tüm üyelerimize seslenerek, malınıza sahip çıkın diyorum. Yıkıcının, beceriksizlerin değil, yapıcı ve yaşatıcıların yanında olun ki bize destek verin. Bizde bu işleri becerelim. Ben inanıyorum ve güveniyorum ki AVM sahipsiz değildir. 18 Aralıkta AVM’nin sahipsiz olmadığını göstereceksiniz” dedi. 

“BU ZORLU GÖREVE TALİP OLDUM”

Zorlu bir göreve talip olduğunu ifade eden Sönmez “Bildiğiniz gibi bu Pazar saat 10 da Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi salonunda şirketimizin yönetim kurulu seçimi yapılacaktır. Şimdi ben çok yoğun iş temposu yanında tam bir sorunlar yumağına dönen ve çökmek batmak üzere olan şirketimiz ve ele gelmiş yapılmış ama sahipsizlikten ve becerisizlikten, inattan dolayı yıkılmaya terk edilmiş olan AVM binamızı kurtarmak, şirket üyelerimizin beklentilerini karşılamak aynı zamanda şehir halkımızın ve şehrimize gelen misafirlerin kaliteli ve ucuz güvenli alışveriş ihtiyaçlarını karşılamak ve gençlerimize sağlam bir iş ve istihdam kapısı yaratmak amacıyla ben bu zorlu göreve talip olduğumu, elimi hatta gövdemi taşın altına koyduğumu daha önce ilan etmiştim. Çünkü bu işe bizde sahip çıkmaz isek buranında sonunu kestirmek çokta zor değil. 

“BU KÖTÜ KADERİN ÇOK ÖRNEKLERİ VAR”

Çünkü bizde bu kötü kaderin çok örnekleri var. Başta göz göre göre yıkılan kombi binaları gibi, bizim havalimanı hikayesi gibi… Aynı AVM gibi açılmak üzere olan hava limanımız yapıldığı halde tam 19 yıl bekletildi. Hiçbir sebep yokken… Sebep neydi efendim burada havalimanı olmaz önünde dağ varmış. Bu yalanla şehir halkı tam 19 yıl kandırıldı ama sonunda hava limanına bir sahip çıkan oldu. Havalimanımız açıldı ve hava limanı hiçbir sorun olmadan halkımıza yıllardır hizmet vermektedir. Ama tam 19 yıl kayıp oldu tüm halkımız kandırıldı. Yat limanında da aynı olmuştur. Onun için şehir halkı olarak bu acı tecrübeleri bir daha yaşamak istemiyoruz. Tüm üyelerimize seslenerek,  malınıza sahip çıkın diyorum. Yıkıcının, beceriksizlerin değil, yapıcı ve yaşatıcıların yanında olun ki bize destek verin. Bizde bu işleri becerelim. Ben inanıyorum ve güveniyorum ki AVM sahipsiz değildir. 18 Aralıkta AVM’nin sahipsiz olmadığını göstereceksiniz” dedi. 

“GAZİSAN A.Ş. ÇOK KÖTÜ YÖNETİLMİŞTİR”

“Şimdiye kadar Gazisan A.Ş. çok kötü yönetilmiştir. Adeta göz göre göre uçuruma sürüklenmiştir” diyerek açıklamasına devam eden Sönmez, “Şimdiye kadar şirket yönetimi her zaman kendi şahsi çıkarlarını, şirket çıkarlarından önde görmüşlerdir. Her zaman şirketimize ve üyelerimize ihanetler edilmiştir. Üyelerimizin elindeki ekmek her zaman alınmıştır. Her zaman şirket üyeleri kandırılmış, hakları yönetim tarafından gasp edilmiştir. Ben üyelerimiz neden bu kadar neden sessiz kalıyor diye hep merak ettim ve araştırdım. Şimdi bende sanayiciyim, işin içerisindeyim. Şirket üyelerimiz genelde esnaflardan oluşmaktadır. Esnaf arkadaşlar ve üyeler işinin ve ekmeğinin peşindedir ve herkes yeni sistemlere ayak uydurmak için işini her zaman geliştirmek zorundadır. Sürekli işini yapan ve işini geliştirmeye yoğunlaşan esnaf kendisine yapılan bu simsarlıkları takip edememektedir. Ama artık mızrak çuvala sığmıyor” ifadelerini kullandı. 

“NEDEN SUSMAYI TERCİH EDİYORSUN?”

Sönmez, “Ben gündemi de takip ediyorum. AVM’nin müteahhidi ve üyeler, vatandaşlar sorular soruyor ve altından kalkılamaz iddialarda bulunuyor. Sen şirket başkanı Hüseyin Efe; neden çıkıp da sen bu soruları cevaplamıyorsun. İçlerinde yalan söyleyen varsa neden gidip savcıya şikayet etmiyorsun da susmayı tercih ediyorsun. Bütün dünyanın gözü önünde üyeler soruyor sana… Arkadaş senin yönetici olduğun şirkette ölen yada hakkını, hukukunu savunamayan yada evrakı eksik, vekaleti eksik olan bazı hisseleri kendi ya da yönetim kurulundaki arkadaşlarının üzerine geçirdiğin, yönetim kurulu üyesinin birinde 21 hisse diğer üyede 16 hisse sendede 10 hisse olduğu gibi, çok ağır bir iddia var. Bunu yaptın mı, yapmadın mı? Sana soruluyor, neden çıkıp da bir tek kelime cevap vermiyorsun, neden susuyorsun?

Yine üyeler, arkadaş sen AVM ruhsatı almak için üyelerden geri vermek şartı ile para topladın mı? AVM ruhsatı için toplanan paranın bir kısmının kayıp olduğu, paranın kaybolması yüzünden elde kalan paranın AVM ruhsatı almaya yetmediği ve sizinde o yüzden elde kalan parayla yettiği kadar iş merkezi ruhsatı aldığınız, daha sonrada emanet para aldığınız üyelerin parasını verirken eksik verdiğiniz üyelerin bu kaybolan paralarının nerede olduğu kayıp mı olduğu,  eşkıyamı soydu, yoksa çalındı mı diye soruluyor.  Niye çıkıp cevaplamıyorsun da susuyorsun?” diye konuştu. 

Şirket Başkanı Efe’ye yüklenen Sönmez, “Yine yönetim kurulu seçimlerinde kendinize oy vermeyecek olan kişilerin, alım satım işini yapmadığınız ve sana oy verecek olan üyelerin ise kaydını hemen yaptığınız söyleniyor. Bu soru bütün dünyanın gözü önünde sana soruluyor. Niye cevap vermiyorsun yaptım ya da yapmadım demiyorsun? Yine sana soruluyor inşaatın projesini hazırlarken hakkımız olan 17 bin 220 metrekare tapuyu neden 16 bin 200 metrekare aldın?  Bu tapuyu hangi amaçla sakladın diyorlar,  çıkıp cevaplasana böyle nereye kadar susacaksın?

Yine soruyorlar şirketimizi bilerek ve isteyerek çöküşe sürükledin. Müteahhidi ve buradan dükkan alan üçüncü kişilerin önünü kestin. Bu engel olduğun kişiler şirketimize milyonlarca lira tazminat davaları açmışlar, şimdiye kadar herkesi kandırdın ama devletin mahkemesi kanmaz. Mahkemeler şirketimize bu tazminatı ödeyeceksin derse, bu senin bilerek ve isteyerek sebep olduğun tazminatı kendin mi ödersin, yoksa hiç suçu günahı olmayan üyeler mi öder soruluyor. Çıkıp cevaplasana…

Öbür taraftan müteahhit Gazisan şirketi başkanı Hüseyin Efe ve mimarıyla noterde kat karşılığı inşaat sözleşmesi yapıldığı sırada kendisine ait dükkanın evrak değiştirme suretiyle çalındığını ve kendisinin daha sonra bu durumu fark edip dükkanını geri aldığını, ayrıca Şirket Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Efe’nin kendisinden dükkan satın aldığını, ama dükkanın parasını ödemeden başkasına sattığını kendisinin de tapuyu vermediğini, dükkanı satın alan kişinin müteahhide parasını ödemesi üzerine tapu devrinin yapıldığını iddia etmektedir. Bu söylenenler yalan ise bak sana yol göstereyim devletimiz buraya kocaman bir adliye binası yapmış. İçine savcısını, hakimi koymuş. Mahmutlara cezaevi yapmış ki; kim hırsız ise kim yalancı ise kim iftiracıysa kim yanlış yaparsa buraya hapse atıyor. Bu iddiaları niye yargıya taşımıyorsun? Artık biz Gazisan üyeleri ve ortakları olarak bu tür pis kokuları duymak istemiyoruz. Sen bu soruları cevaplamadığın için şirketimizin kurumsal yapısı da töhmet altında kalmaktadır” dedi. 

“SORUMLULUĞUMUN BİLİNCİNDEYİM”

“Ben buraya aday olurken dersime iyi çalıştım” diyen Sönmez, “Alacağım sorumluluğun ne kadar ağır ve zor olduğunun bilincindeyim. Zaten beni hepinizde tanır. Ben öncelikle bana bu görev verilir ise, şirkette yasal olmayan ve şirketimizin menfaatine uymayan her şeyle mücadele edeceğim. İlk hedefim Hüseyin Efe tarafından alınan iş merkezi ruhsatını kendimize yakışır bir şekilde AVM ruhsatına çevireceğim. Burada inşaat projesinde ve kat karşılığı inşaat sözleşmesinde olan her şeyi tam olarak eksiksiz bir şekilde yaptırıp, bitireceğim. En yakın bir sürede burayı halkımızın hizmetine açacağı. Bütün bu işleri yaparken şirketimizi borçlandırmayacağım. Hiçbir üyeden bu işleri yaparken para istemeyeceğim. Tamamen müteahhide ve taşeron firmalara yaptıracağım.

“AVM’MİZE SAHİP ÇIKACAĞIM”

AVM’mize sahip çıkacağım. Ben bu sözleri verirken asla ve asla boş konuşmam. Bakınız benim rakibim olan Hüseyin Efe’nin buranın geleceğiyle alakalı tek bir tane bile vaadi ve umudu yoktur. Bense bu kadar vaadi verirken dersime de çalıştım. Mesela ruhsat değişikliği hakkında büyükşehirle görüşüldü. Yol haritası hazır işlerin bitirilmesi konusunda ise müteahhitle ve taşeron firmalarla görüşüldü. Garantiler alındı. Her türlü güvence alındı. İşin alt yapısı tamamdır. Sayın üyeler 18 Aralık’ta görevi bana verirseniz her şey tıkır tıkır işleyecek. Bizde bu şekilde olacak. Ama rakiplerime bakıyorum, AVM’nin açılmasıyla işlerin düzeltilmesiyle alakalı ne en ufak bir vaat veya bir umut veremiyorlar. Tamamen işi daha da kötüye götürüp, şirketimizin ölüm fermanını yazmaya doğru yol almak istiyorlar. Onun için her şey ortada. Ben kazanırsam burayı açacağım. Onlar kazanırsa mevcut durum devam edecek. Elimizdeki kocaman AVM’miz göz göre göre yıkılıp gidecek. Onun için 18.12.2022 tarihinde yapılacak olan genel kurul seçimlerine bütün üyelerin katılması ve tercihlerini bu işi yapabilecek emin ellere teslim etmeleri önemle rica olunur” şeklinde konuştu. 


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27