SOĞUK HAVA VE FIRTINA GELİYOR!

SOĞUK HAVA VE FIRTINA GELİYOR!

GAZİPAŞA’DA sıcaklıklar kademeli olarak düşmeye başlayacak. Kıyı kesiminde 2 ila 3 derece düşmesi beklenen sıcaklıklar, iç kesimlerde 8 ila 10 derece azalacak.

Sıcaklığın düşmesi ile birlikte Gazipaşa’nın yüksek kesimlerine kar yağması bekleniyor. 

Ülke genelinde mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıkları kademeli olarak azalacağı tahmin ediliyor. Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü’nden alınan bilgide; Türkiye’nin kuzeybatı kesimlerinden başlayarak Karadeniz üzerinden gelen soğuk havanın etkisine gireceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklıklarının sahil kesiminde 2 ila 3, iç kesimlerde ise 8 ila 10 derece azalarak mevsim normallerinin altına inmesi ön görülüyor. 

YÜKSEK KESİMLERDE KAR BEKLENİYOR

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Soğuk havayla birlikte Akdeniz’in yüksek kesimlerinde yer yer karla karışık yağmur ve kar yağışlarının görülmesi bekleniyor. Kar yağışlarının Salı günü Konya ve Karaman çevreleri ile Antalya’nın doğusunun yükseklerinde kuvvetli olması beklendiğinden başta Konya-Antalya karayolu olmak üzere ulaşımda aksamalara karşı tedbirli olunmalıdır” denildi. 

FIRTINA UYARISI

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü Gazipaşa için fırtına uyarısında bulundu. Konuya ilişkin yapılan açıklamada; “Akdeniz'de rüzgarın, Salı ve Çarşamba günü, kuzey ve kuzeydoğudan fırtına 6-8 (50-70 km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın Antalya Körfezi'nde Çarşamba günü öğle saatlerinde; Anamur açıklarında akşam saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor” ifadelerine yer verildi.  



Anahtar Kelimeler: SOĞUK FIRTINA GELİYOR!