“SKANDAL” BAŞLIĞA HUSUMET İDDİASI

.

GÜNDEM 16.07.2024 09:36:00 0
“SKANDAL” BAŞLIĞA  HUSUMET İDDİASI

Aydın Mahallesi Muhtarı Erhan Taşdemir ve mahalle sakinleri, Gazipaşa Belediye Meclisi’nin Temmuz Ayı Toplantısı’nda Aydın Mahallesi Gökçein 10’uncu Sokak’a Hâkim Burçay Şimşek isminin verilmesini ‘skandal’ olarak duyuran yerel gazeteye tepki gösterdiler. Muhtar Taşdemir, “Bu yazıyı yazan şahsın sayın hakimle bir davadan dolayı şahsi husumeti bulunduğu bilgilerini kulislerden duyuyoruz” dedi. 


AYDIN Mahallesi Muhtarı Erhan Taşdemir, konuyla ilgi bir basın açıklaması yaparak mahalle sakinleri adına tepkisini dile getirdi. Taşdemir, “Gazipaşa’da yayın yapan Gazipaşa Star gazetesindeki “Meclisten Skandal Karar” başlıklı haberinde Konu olan isim değişikliği, basit bir olay gibi gösterilmektedir. Aydın mahallesi 10 Nolu sokağın da dahil olduğu Gökçein Caddesi’ndeki 86 dönümlük arazi, vatandaş ile hazine arasında yaşanan mülkiyet sorunu ortalama 70 yıldır devam ediyordu. Dava konusu alanda 65 parsel içerisinde yüzü aşkın aile en az 40 yıldır ikamet ediyor. Bizler, her duruşmada davanın bitirilmesini talep ediyorduk. Nihayet çok uzun süren bu dava, yasalar çerçevesinde karara bağlandı. 


HAKİMLE HUSUMETİ NE?
Mahalle sakinlerinin yıllardır süren davanın karara bağlanmasını sevinçle karşılamış, özellikle 10’uncu Sokak’ta oturan mahalle sakinleri hiçbir art niyet taşımaksızın Gökçe’nin 10’uncu Sokak’ın isminin Hakim Burçay Şimşek olmasını talep ettiler. Mahalle sakinlerinin toplu olarak verdiği imzaladıkları dilekçeyi değerlendirip Mahalle Muhtarı olarak Gazipaşa Belediye Meclisi’ne bu talebimizi ilettik. Gazipaşa Belediyemizde bizim talebimizi değerlendirdi. Adı geçen gazetenin bizlere fikrimizi sormadan, küçümseyecek şekildeki haberini üzüntüyle okuduk. Bu yazıyı yazan şahsın sayın hakimle bir davadan dolayı şahsi husumeti bulunduğu bilgilerini kulislerden duyuyoruz” dedi. 


HAKİM’E VE MECLİSE TEŞEKKÜR ETTİ
Açıklamasının sonunda Hakim Burçay Şimşek ve Gazipaşa Belediye Meclisi’ne teşekkür eden Muhtar Taşdemir, “Bu isim değişikliği talep eden sadece muhtar ve 4,5 kişi değil, 17.05.2024 tarihli Manşet Gazetesi’nin haberinde kullandığı Adliye önündeki fotoğrafta olan ve olmayan dava sakinlerinin talebidir. Kimsenin özel hayatı bizi ilgilendirmez Yasalar çerçevesinde bizim davamızı bitiren Sayın Hakim Burçay Şimşek’e, Yasalar çerçevesinde bize bu konuda yardımcı olan Gazipaşa Belediye Meclisi’ne teşekkür ederiz”


AYDIN MAHALLESİ’NDEKİ DAVA NEDİR?
Gazipaşa’nın Aydın Mahallesi Gökçein Caddesi’nde 86 bin 822 metrekare alanın tapuya tescili için açılan kadastro davası 50 yıl sonra karara bağlandı. Gökçein Caddesi’nde 1962 yılından bu yana hazine ile vatandaş arasında devam eden mülkiyet sorunu 1970’lerde yargıya taşındı. Aralarında Aydın Mahallesi Muhtarı Erhan Taşdemir’in de bulunduğu 100 ailenin müdahil olduğu davanın karar duruşması 16 Mayıs 2024 tarihinde gerçekleşti. Mahalle sakinlerinin avukatı Kadir Şeyda’nın da katıldığı dava, Hakim Burçay Şimşek tarafından karara bağlanarak, mahalle sakinleri tapularını almaya hak kazandı.


POLEMİK NEDEN BAŞLADI?
Karara bağlanan davanın ardından mahalle sakinleri bir araya gelerek, 50 yıllık davayı bitiren Kadastro Hakimi Burçay Şimşek’in ismini mahallede bir sokağa verilmesini gündeme getirdiler. Konuyla ilgili bir dilekçe yazan Muhtar Taşdemir ve mahalle sakinleri, Aydın Mahallesi Gökçein 10’uncu Sokak’a Hâkim Burçay Şimşek isminin verilmesini talep ettiler. Gelen talebi meclis gündemine alan Gazipaşa Belediye Meclisi, temmuz ayı toplantısında Aydın Mahallesi Gökçeğin 10’uncu Sokağa Hâkim Burçay Şimşek ismini verdi. Bir duruşmadan dolayı Hakim Şimşek’e cephe alan Gazipaşa Star gazetesi sahibinin böyle bir haber hazırlattığı öğrenildi. >Geylani TOPALOĞLU


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27