SİVRİSİNEK ŞİKAYETLERİ BİTMİYOR

SİVRİSİNEK ŞİKAYETLERİ BİTMİYOR

YAZ aylarının sonuna gelindiği şu günlerde Gazipaşa’da sivrisinek şikayetleri arttı. İlçe halkı özellikle Pazarcı Mahallesini adeta istilası altına alan sivrisinekler için acil çözüm bekliyor.

Gazipaşa’da yaz mevsiminin sona ermesine rağmen, vatandaşların sivrisinek şikayetleri bitmedi. Evlerinde ya da balkonlarında sivrisinekler yüzünden oturamadıklarından şikayet eden ilçe halkı, bu sene Koru, Yeni Mahalle, İstiklal, Gazi, Cumhuriyet ve özellikle de Pazarcı Mahallesi Uluhendek deresinde çok fazla sivrisinek olduğunu belirterek, bu artışın nedenini merak etti.

 

“BU YIL HİÇ OLMADIĞI KADAR ÇOK”

Yazın yapılan ilaçlamaların yetersiz ve zamansız yapıldığını belirten Pazarcı halkı  “Yaz aylarının sonuna geldik. Biraz nefes almak için balkonda oturmak istediğimizde sivrisineklerin istilasına uğruyoruz. Evimizin havalanması için de kapımızı, penceremizi sivrisinekler yüzünden açamıyoruz. Yetkililerden bu sivrisinek istilası ile ilgili açıklama istiyoruz. Son yıllarda hiç olmadığı kadar artan sivrisinek ve haşereler ciddi anlamda rahatsızlık veriyor. Geçtiğimiz yıllara göre bu sivrisinek yoğunluğunun sebebi nedir? 

 

“KAPI PENCERE AÇAMIYORUZ”

Gazipaşa’nın her mahallesine yeterince ilaçlama yapıldı mı? Sivrisinekler yüzünden geceleri ne yapacağımızı şaşırdık. Ne balkona çıkıp oturabiliyoruz ne de kapı pencere açarak evimizde oturabiliyoruz. Lavra dönemi öncesi yapılması gereken ilaçlama zamanında yapılmadığı için yaz boyunca sinekten duramadık bu aralar da sineklerden duramıyoruz. Yetkililerin konuyla ilgili acilen bir çalışma yapmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı. >Geylani TOPALOĞLU