SİVRİSİNEK İSTİLASI

İLAÇLAMANIN yetersiz olduğu Gazipaşa’da yaz aylarının gelmesiyle birlikte sivrisinek ve haşereler çoğaldı. İlçeyi adeta istilası altına alan sivrisinekler için acil çözüm bekleniyor.

GÜNDEM 10.06.2023 15:20:00 0
SİVRİSİNEK İSTİLASI

Gazipaşa’da sıcak havaların başlamasıyla ilçe merkezi ve merkez mahallelerde sivrisinek ve haşereler de arttı. Özellikle Pazarcı, Koru, Yeni Mahalle, İstiklal, Gazi ve Cumhuriyet mahalleleri, sivrisineklerin istilası altında. İlçe halkı konuyla ilgili belediyenin ilaçlama çalışmalarının henüz başlatmadığına tepki gösterdi. 

HALA İLAÇLAMA YAPILMADI

“Yaz geldi hala şu ana kadar bir ilaçlama arabasına rastlamadık.” diyen mahalle sakinleri, ilçenin neresine giderseniz gidin sivrisinek ve haşere hücumuna uğruyorsunuz. Caddeler, sokak, işyeri, evler, hiç fark etmiyor, her yerde sinek istilası var. İlaçlama çalışmaları bir an önce başlamalı ve aralıksız yapılmalıdır. Geçen yaz yapılan ilaçlamalar ise yetersiz ve zamansız yapılmıştı. Bu yıl bilinçli bir şekilde ilaçlama yapılsın ve bir an önce ilaçlamaya başlansın.” dediler.

İLAÇLAMA LAVRA DÖNEMİ ÖNCESİ YAPILMALI

Lavra dönemi öncesi yapılması gereken ilaçlamanın yapılmadığına dikkat çeken İlçe halkı, hayatlarını olumsuz etkileyen sineklere görevlilerin acil çözüm bulunmasını istedi. Son yıllarda hiç olmadığı kadar artan sivrisinek ve haşerelerin evlerde vatandaşları ciddi anlamda rahatsız ettiğini belirten mahalle sakinleri, Antalya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekiplerince yapılacak ilaçlama çalışmalarını bekliyor.>Geylani TOPALOĞLU


Anahtar Kelimeler: SİVRİSİNEK İSTİLASI