SİT ALANINDA GİZEMLİ ÇALIŞMA

SİT ALANINDA GİZEMLİ ÇALIŞMA

.

KAHYALAR Mahallesi’nde ormanlık ve arkeolojik sit alanında yapılan iş makineli çalışma, mahalle sakinleri üzerinde merak uyandırdı. Bölgede yapılan çalışmalarla ilgili resmi kurumlardan herhangi bir açıklama gelmezken, arkeolojik sit alanında yapılan çalışmaların nedeni merak ediliyor. 


Gazipaşa’nın Kahyalar Mahallesi’nde bulunan Gazipaşa Havalimanı yakınlarındaki Dikmen Tepesi üzerinde yapılan iş makineli kazı çalışması, gizemini koruyor. Edinilen bilgeye göre, Dikmen Tepesi olarak bilinen alan üzerindeki ormanlık ve arkeolojik sit alanında hafta sonu kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce iş makinesi ile çalışma yapıldı. Sit alanında yapılan çalışmalar, görenleri meraklandırdı. Mahalle sakinleri, arkeolojik sit alanında yapılan çalışma hakkında bölgeye su deposu yapılacağı bilgisini aldı. Ancak su deposu iddiasının da asılsız olduğu ileri sürüldü. 


“VATANDAŞLAR KAÇAK KAZIDAN ŞÜPHELENİYOR”
Bir gün boyunca arkeolojik sit alanında çalışma yapan iş makinesi, cumartesi günü akşam saatlerinde bölgeden ayrıldı. Pazar günü çalışmanın yapıldığı alana giden bazı mahalle sakinleri, Dikmen Tepesi’ne çıkan yolda büyük bir çam ağacının kökünden sökülerek, yolun o ağaçla kapatıldığını gördü. Bölgede kaçak kazı yapıldığından şüphelendiklerini belirten mahalle sakinleri, söz konusu alanın 1. derece arkeolojik sit alanı olduğunu söylüyor. Bugün kadar Dikmen Tepesi’ne, hiçbir şahıs ve kurumun çivi dahi çakamadığını belirten mahalleliler, bölgede yapılan kazı çalışmasının kim tarafından ne amaçla yapıldığını öğrenmek için yetkililerden açıklama bekliyor. 
Öte yandan kazı yapılan alanda, topraktan yapılma nesnelerin kırık parçalarına da rastlandı. >Selçuk ÖZTÜRK



Anahtar Kelimeler: ALANINDA GİZEMLİ ÇALIŞMA