Tarih: 13.06.2024 10:08

SIRADA BERAAT VAR

Facebook Twitter Linked-in

Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz’ün tahliye kararının ardından gazetemize özel açıklamalarda bulunan Başkan Kocagöz’ün avukatı Gazipaşalı Fırat Aksungur, “Sırada beraat var. Müvekkilimizin yargılama neticesinde beraat edeceğine de inancımız tamdır” dedi. 


ANTALYA’DA, 1 kişinin öldüğü, 7 kişinin yaralandığı teleferik kazasına ilişkin Kepez Belediye Başkanı CHP’li Mesut Kocagöz’ün de aralarında olduğu 5’i tutuklu 12 sanığın yargılanmasına yönelik ilk duruşma 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı. Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, yurt dışına çıkış yasağı konularak tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi. Mahkeme tutuksuz sanık Suphi Kaplan’ın tutukluluğuna karar verirken, Serkan Yellice, Okan Erol, Ahmet Buğra Samsunlu ve Serdar Tezcan’ın da tutukluluğunun devamına karar verildi. Duruşma, eksiklerin giderilmesi için ileri bir tarihe ertelendi.


“KAMU VİCDANI RAHATLADI”
Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz’ün avukatlığını yapan Gazipaşalı Avukat Fırat Aksungur, alınan kararın ardından gazetemize özel açıklama yaptı. Başkan Kocagöz’ün davadan beraat edeceğine inancının tam olduğunu dile getiren Av. Aksungur, “Başkanımızın kısa süre içerisinde tahliye olacağına inancımızın tam olduğunu belirtmiştik. Nitekim öyle de olmuştur. Sırada beraat var. Müvekkilimizin yargılama neticesinde beraat edeceğine de inancımız tamdır. İlk aşamadan beri müvekkilimiz özelinde tutuklama kararının isabetli olmadığını savunmuştuk. Elim kazayı yaşayan vatandaşlarımızı incitmek amacımız olmadan, müvekkil hakkındaki tutuklama kararının kaldırılmasının kamu vicdanını da rahatlatmış olduğunu belirtmek isteriz. Bundan sonraki süreçte yargılamanın takipçisi olacağız. Neticesinde kusuru bulunan ve bulunmayanlar hakkında bir karar verilecektir. Bu konuda takdir mahkemelerin olmakla birlikte, savunmalardaki haklılığımızdan tereddüdümüzün olmadığını bir kez daha saygılarımızla kamuoyunun bilgisine sunarız” şeklinde konuştu.
 

“ADALETİNİZE GÜVENİYORUM” DEMİŞTİ
Öğleden önce sanık ve avukatlarından savunma alınırken, müşteki ve avukatları da ifade verdi. Öğleden sonra yapılan duruşmada ise mahkemeye sunulan teknik raporlarla ilgi sanık avukatları görüş bildirdi. Tahliyeye yönelik savunmasını yapan Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, mahkemeden asla merhamet dilemediğini belirterek, “Eğer bir suçum varsa tutuklamaya devam edin. Ben hastalıklarımı bilerek yola çıktım. Büyük bir ilçeye belediye başkanı oldum ve koltuğumda 2 gün oturabildim. Kepez benden hizmet bekliyor. Adaletinize güveniyorum. Özgürlüğümü istiyorum” ifadelerini kullanmıştı.


ÖZGÜRLÜĞÜNÜ İKİ GÜVERCİNİ GÖKYÜZÜNE BIRAKARAK KUTLADI
Antalya’da, 1 kişinin öldüğü, 7 kişinin yaralandığı teleferik kazası sonrası tutuklanan Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, tahliyesinin ardından Kepez Belediyesi’nin önüne gelerek, toplanan yüzlerce kişiyle ve belediye çalışanlarıyla selamlaştı. Başkan Kocagöz, özgürlüğünü iki güvercini gökyüzüne bırakarak kutlayan Kocagöz, tutukluluğu sırasında yazdığı dörtlüğü de ilçe sakinleriyle paylaştı. Kocagöz; “Ayrılık bitti, merhamet dilenmedik adalet diledik. Bu yola insanlara hizmet için çıktık ve orada teleferik kazasında sabahlara kadar kriz yönettik, belki orada olmasam akıllarına gelmeyecektim. Talihsiz bir yol kazası yaşadık diye düşünüyorum. Bu saatten sonra 650 bin nüfuslu Kepez’imiz bizden hizmet bekliyor, yarından itibaren laf yok iş var. Tutuklu kaldığım sırada bir dörtlük yazdım; ‘Çaresizlik içerisinde çare arıyorsan, adalet içinde adaletsizlik yaşıyorsan, dışarıdaki sevdiklerin sana kavuşamıyorsa sen onlara kavuşamıyorsan bittin be arkadaş.’ İşte geldim. Hiç kimseyi incitmeden geldim, ne ezen ne ezilen hakça bir düzen için geldim” dedi. 


CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, CHP Antalya milletvekilleri Sururi Çorabatır, Cavit Arı, Aliye Coşar, CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı, aralarında Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz’ında bulunduğu ilçe belediye başkanları, CHP Antalya il ve ilçe örgütleri ile çok sayıda vatandaş, Başkan Kocagöz’ü adliyede ve belediyede yalnız bırakamadı. >Selçuk ÖZTÜRK

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —