SINIFTA KALAN BAŞ TACI EDİLMEYECEK

.

GÜNDEM 17.05.2024 09:19:00 0
SINIFTA KALAN BAŞ TACI EDİLMEYECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Milletin sınıfta bıraktığını biz de baş tacı edemeyiz” diyerek AK Parti’de değişimi işaret etmesi Gazipaşa’da da geniş yankı buldu. Yeni dönemde AK Parti’nin İlçe Başkanı olmayı isteyen birçok ismin, parti içinde nabız yokladığı kaydedildi.


CUMHURBAŞKANI ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi’nde düzenlenen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda önemli açıklamalarda bulunarak “Kongre sürecini başlatacağız” dedi. “Temel kriterlerimiz Hakk'a ve halka hizmet etmektir. Milletin sınıfta bıraktığını biz de baş tacı edemeyiz. İnşallah bu süreci kılı kırk yaran bir kuyumcu titizliğiyle yürüteceğiz” diyerek değişime işaret eden Erdoğan’ın, kabinede, parti yönetiminde, il ve ilçe başkanlıklarında büyük bir değişime hazırlandığı belirtildi. 


GÖZLER GAZİPAŞA’DA
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kongre sürecini başlatması ve değişim işaretleri Gazipaşa’da da geniş yankı buldu. 2023’ün ekim ayında Gazipaşa’da göreve başlayan Ramis Yiğit başkanlığındaki AK Parti İlçe Yönetimi’nin de yeni dönemde değişmesi bekleniyor. 2024 yerel seçimlerinde beklentilerin altında kalan ve sandıkta kaybolan AK Parti İlçe Yönetimi’nin, Erdoğan’ın “Milletin sınıfta bıraktığını biz de baş tacı edemeyiz” sözüyle uyuştuğuna inanan parti tabanı, Gazipaşa’da değişimden yana tutum sergileyecek. 


AK PARTİ’DE İSİM ÇOK
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın değişim için düğmeye basması, Gazipaşa’da AK Parti’yi de hareketlendirdi. Yeni dönemde AK Parti’nin İlçe Başkanı olmayı isteyen birçok ismin, parti içinde nabız yokladığı kaydedildi. Özellikle parti içinde başkan gibi davranan, adı orman arazi işgalleriyle gündeme gelen, kamu kurumlarında nüfuzunu arttırmaya yönelik faaliyetler yürüten AKP Yönetici Halil Çelik’in aday olacağı iddiası var. Ayrıca, 2024 yerel seçimlerinde AK Parti’den Belediye Başkan Adayı olan Mustafa Akçocuk’un ilçe başkanlığına hazırlandığı öğrenildi. Yine seçimlerde AK Parti Meclis Üyesi olan AK Parti Gazipaşa Kadın Kolları Başkanı Av. Ümmü Oğuz’un da ilçe başkanlığında ismi geçiyor. Kulislerde konuşulan bilgilere göre, Oğuz’un ilçe başkanı adayı gösterilmesi durumunda meclis üyeliğini bırakacağı belirtiliyor. Yine AK Parti Gazipaşa Gençlik Kolları Başkanı Musab Tuncer’in ismi de AK Parti Gazipaşa İlçe Başkanı adayları arasında geçiyor.


Öte yandan, mevcut AK Parti Gazipaşa İlçe Başkanı Ramis Yiğit’in de yönetimiyle birlikte görevine devam etmek istediği biliniyor. 
 

KADIN KOLLARINA SÜRPRİZ ADAY
AK Parti Gazipaşa Kadın Kolları Başkanı Av. Ümmü Oğuz’un ilçe başkanı adayı gösterilmesi durumunda sürpriz bir ismin AK Parti Gazipaşa Kadın Kolları Başkanlığına talip olacağı gelen bilgiler arasında. AK Parti Yönetimi’nde yer alan Ayşe Sönmez’in AK Parti Gazipaşa Kadın Kolları Başkanlığına aday olması bekleniyor. >Geylani TOPALOĞLU


Anahtar Kelimeler: SINIFTA KALAN EDİLMEYECEK