SİNEKLE MÜCADELE DEVAM EDİYOR

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi, yaz aylarında halk sağlığını tehdit edebilecek sinek ve haşerelere karşı yıl boyu aralıksız mücadele ediyor.

GÜNDEM 21.08.2024 09:51:00 0
SİNEKLE MÜCADELE DEVAM EDİYOR

1600 personel 200 araçtan oluşan mücadele ordusu halk sağlığını korumak amacıyla kent merkezi ve tüm ilçelerde ilaçlama yapıyor. Gazipaşa’da da çalışmalarına yoğunluk veren ekipler, şehir merkezi ve kırsalda faaliyetlerini sürdürüyor. 


Vektörlerle mücadelede öncü bir rol üstlenen Antalya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, halkın rahat bir yaz geçirmesi için 200 araçla 1600 kişilik mücadele ordusu kurmuştu. Yaz aylarında oluşabilecek uçkun ve uçkun larvaları için harekete geçen vektörel mücadele ekipleri karada ve suda gece gündüz ilaçlama çalışması yapıyor. Halk sağlığını tehdit eden türlerin üremesini önlemek amacıyla yoğun bir mesai sergileyen ekipler,  Gazipaşa’da da çalışmalarına yoğun şekle devam ediyor. Şehir merkezi ve kırsalda faaliyetlerini sürdüren ilaçlama ekipleri, Antalya genelinde yaz boyunca ilaçlama çalışmalarına devam edecek. >Geylani TOPALOĞLU


Anahtar Kelimeler: SİNEKLE MÜCADELE DEVAM EDİYOR